Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα lockdown: Νέο ρεκόρ θανάτων – Τόσο θα διαρκέσουν οι περιορισμοί

Κορωνοϊός Ελλάδα lockdown: Νέο ρεκόρ θανάτων – Τόσο θα διαρκέσουν οι περιορισμοί
Κορωνοϊός Ελλάδα lockdown: Aπ;o όλους μaw εξαρτάται πως θα ζήσουμε φέτος τις γιορτές, αλλά και το 2021, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στα 41 τα θύματα το τελευταίο 24ωρο.

Παραμένει ο συναγερμός στη χώρα παρά την μικρή μείωση των κρουσμάτων, καθώς ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων παραμένει αυξημένος. Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 1.490, εκ των οποίων εντοπίστηκαν 25 στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 58.187  και οι νεκροί ανήλθαν στους 825 .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

“Ανακοινώνουμε 1.490 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 58.187, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

  • 4.456 (7.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 15.977 (27.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 239 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 59 (24.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 329 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 825 θανάτους συνολικά στη χώρα. 335 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Πόσο θα διαρκέσει το lockdown;

Πλέον, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι εάν το lockdown θα διαρκέσει όντως έως τις 30 Νοεμβρίου ή θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την αποκλιμάκωση της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι το δεύτερο lockdown ήταν επιβεβλημένο λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων και κυρίως των πιο σκληρών δεικτών, δηλαδή των διασωληνωμένων και των ασθενών που καταλήγουν, οι οποίοι υπερδιπλασιάστηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Όλοι έχουμε καταλάβει ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα όπου ενδέχεται μετά την άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί να έχουμε ξανά νέα μέτρα λίγες εβδομάδες αργότερα. Φαίνεται ότι από τον καθένα ξεχωριστά αλλά και απ’ όλους μαζί εξαρτάται πως θα ζήσουμε φέτος τις γιορτές, αλλά και το 2021» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε σημειώσει: «Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα, να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός συνεχιζόμενου μοτίβου με 21 ημέρες καραντίνα – 14 ημέρες χαλάρωσης διαδοχικά και ξανά «κλείσιμο», ο κ. Πέτσας απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι αυτό το σενάριο βρίσκεται σε αυτά που εξετάζει η κυβέρνηση, ωστόσο δεν το απέκλεισε κατηγορηματικά.

«Φαίνεται πολύ συγκεκριμένο πλάνο έτσι όπως το αναφέρατε με 21 και 14 ημέρες. Κανείς δεν μπορεί να πει σ’ αυτή τη φάση τι θα απαιτηθεί, προκειμένου να φτάσουμε με ασφάλεια στην έξοδο από την υγειονομική κρίση, που είναι, επαναλαμβάνω, παγκόσμια και πρωτοφανής. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των ειδικών -εφαρμόζοντας τώρα ένα δεύτερο lockdown- ώστε να φέρουμε τα κρούσματα και την πίεση στο Σύστημα Υγείας σε αποδεκτό επίπεδο» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments