Πολιτική

Λιβάνιος από Κρήτη για την κακοκαιρία: «Οι πολίτες θα αποζημιωθούν άμεσα»

Λιβάνιος από Κρήτη για την κακοκαιρία: «Οι πολίτες θα αποζημιωθούν άμεσα»
Λιβάνιος από Κρήτη για την κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στο νησί για αυτοψία, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινόμενων.

“Οι πολίτες θα αποζημιωθούν άμεσα και οι δημόσιες υποδομές θα αποκατασταθούν” αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, από την Κρήτη όπου βρίσκεται μαζί με άλλα μέλη της κυβέρνησης, για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Σε σύσκεψη στην περιφέρεια Κρήτης, που συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, και οι δημοτικές Αρχές των δήμων Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μινώα Πεδιάδας έγινε αποτίμηση της κατάστασης και συμφωνήθηκε η ανάγκη για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.

Θοδωρής Λιβάνιος: “Κινούμαστε γρήγορα, σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δήμους”

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας του κλιμακίου στα Μάλια, ο υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε στις δηλώσεις του: «Κινούμαστε γρήγορα, σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δήμους, ώστε και οι πολίτες να αποζημιωθούν άμεσα και οι δημόσιες υποδομές να αποκατασταθούν, αλλά και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε κάποια πράγματα να μην επαναληφθούν».

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, που αυτή την ώρα συνεχίζει την αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, αποτελείται, επίσης, από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου:

Νωρίτερα σήμερα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύχθηκε -για τους επόμενους έξι μήνες- σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά και λοιπά φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 10 Νοεμβρίου 2020. Υπενθυμίζεται πως ήδη από χτες έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Δημοτικές Ενότητες Καστελλίου και Θραψανού. 

Επιπλέον, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων σε περιοχές της ΠΕ Ηρακλείου και ΠΕ Ρεθύμνου. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments