Ελλάδα

Το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη γίνεται κλινική κορωνοϊού

Το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη γίνεται κλινική κορωνοϊού
Βελλίδειο Θεσσαλονίκη: Υπάρχουν σκέψεις να μετασχηματιστεί σε κέντρο νοσηλείας για ασθενείς με κορωνοϊό το συνεδριακό κέντρο στη συμπρωτεύουσα.

Το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη είναι stand by ώστε να μετατραπεί σε κλινική που θα υποδέχεται περιστατικά με κορωνοϊό εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, την ώρα που η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα είναι οριακή.

Tα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, καθώς και οι διασωληνώσεις. Eνδεικτικά, αναφέρουμε πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, 2752 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 63321, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

Κοντά στους 300 οι διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα

Επίσης, τα 4556 (7.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17036 (26.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα ενώ 297 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 82 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 347 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, μέχρι και τη στιγμή της ανακοίνωσης χθες, είχαμε 43 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 909 θανάτους συνολικά στη χώρα. 369 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο

Σύμφωνα με πληροφορίες από πρωινή εκπομπή στο OPEN, η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπονήσει πλάνο για να βοηθήσει τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, που ασφυκτιούν, αναζητώντας χώρους όπου θα μπορούσαν να υποδεχθούν περισσότερους ασθενείς του κορωνοϊού. Ήδη έχει γίνει «επίταξη» κλινών ΜΕΘ σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, πέραν των νοσοκομείων αναφοράς.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι έχουν κάνει έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να σπεύσουν να συνδράμουν στα νοσοκομεία της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Άλλωστε, το πλάνο της κυβέρνησης περιλαμβάνει και την «κατασκευή» κλινικών Covid-19 κι εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο. Για αυτό λοιπόν, όπως αποκάλυψε στην «Ώρα Ελλάδος» του Open TV ο Γιάννης Σαραντάκος, υπάρχει σχέδιο στο τραπέζι για να μετατραπεί το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κορωνοϊού. Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments