Τεχνολογία

Τα λάθη που κάνουμε και χαλάμε το σήμα του Wi-Fi

Τα λάθη που κάνουμε και χαλάμε το σήμα του Wi-Fi
Σύνδεση Ίντερνετ: Πολλές φορές η σύνδεση είναι είτε αδύναμη είτε αδύνατη ​γιατί το Wi-Fi δεν είναι πολύ καλό.

Το Διαδίκτυο και η σύνδεση στο Wi-Fi είναι μέρος της καθημερινότητάς μας καθώς όπου πάμε, ζητάμε τον κωδικό του Ίντερνετ προκειμένου να σερφάρουμε και δούμε τις ειδοποιήσεις μας.

Πολλές φορές όμως, η σύνδεση είναι είτε αδύναμη είτε αδύνατη ​γιατί το Wi-Fi δεν είναι πολύ καλό, με αποτέλεσμα να χάνονται δεδομένα και να μην μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Και για αυτή τη δυσκολία μας, συχνά πυκνά, φταίμε εμείς που κάνουμε αυτά τα λάθη «χαλώντας» το σήμα.

Το ρούτερ είναι κρυμμένο ή χαμηλά

Δεν πρέπει το ρούτερ να είναι κρυμμένο γιατί το σήμα του Wi-fi φτάνει περίπου 45 μέτρα μακριά και μπορεί να διακόπτεται από τοίχους ή ντουλάπια. Για αυτό τοποθετήστε το ρούτερ σε ένα ανοιχτό σημείο ή κάπου όπου μπορείτε να το διακρίνετε από πολλά σημεία.

Επίσης, μεγάλο πρόβλημα είναι αν το ρούτερ είναι χαμηλά, όπως στο πάτωμα. Και παρότι πολλές συσκευές είναι σχεδιασμένες ώστε να στέκονται οριζόντια, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα πάει στο πάτωμα και το υπόγειο, είναι συνετό να το βάζετε σε ένα πάγκο, δηλαδή κάπου ψηλά.

Το ρούτερ είναι δίπλα σε άλλες συσκευές

Η συσκευή για το Ίντερνετ δεν πρέπει να είναι κοντά σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές καθώς με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν παρεμβολές και καταστρέφεται το σήμα του Wi-Fi. Σκοπός είναι να υπάρχει δυνατό σήμα, αλλά να μην χαλάει και την αισθητική του χώρου. Για αυτό πρέπει να μπει το ρούτερ σε ένα σημείο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Δεν μετράτε την ισχύ του σήματος

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές ή ιστοσελίδες που μπορείτε να κατεβάσετε ή να μπείτε προκειμένου να μάθετε ποια είναι η ισχύς του σήματος. Οπότε μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο του σπιτιού σας έχετε το καλύτερο δυνατό σήμα και αν οι προσπάθειές σας το κάνουν καλύτερο.

Τοποθετείτε λάθος τις κεραίες του μόντεμ

Τα μόντεμ συνήθως έχουν πάνω τους κεραίες που εκπέμπουν το σήμα του Wi-Fi. Οι κεραίες αυτές θα ήταν καλύτερα  να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μια κάθετα και μια οριζόντια, έτσι ώστε το σήμα να πηγαίνει παντού. Εξάλλου, το σήμα λειτουργεί καλύτερα όταν το ρούτερ δείχνει στην ίδια κατεύθυνση με τις κεραίες του λάπτοπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments