Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Δεν είναι ώρα για χαλάρωση – Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Γαλλία κορωνοϊός: Δεν είναι ώρα για χαλάρωση – Το μήνυμα του πρωθυπουργού
Γαλλία κορωνοϊός: Το απόγευμα θα απευθύνει μήνυμα στον γαλλικό λαό.

Το ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί στη Γαλλία με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού», εκτίμησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde».

Ο Καστέξ, που αναμένεται να απευθυνθεί στους Γάλλους σήμερα (Πέμπτη 12 Νοεμβρίου) στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας), επεσήμανε στην ίδια συνέντευξη ότι παρόλο που υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από κορωνοϊό στη Γαλλία, «σίγουρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσουμε».

Lockdown και τα Χριστούγεννα στη Γαλλία;

Από την άλλη, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε πως η κρίσιμη για τις επιχειρήσεις και τους καταστηματάρχες περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να διασωθεί, με την προϋπόθεση πως οι πολίτες θα τηρήσουν τις αυστηρές οδηγίες που έχουν δοθεί για το τρέχον lockdown με στόχο τη μείωση της μετάδοσης του φονικού ιού.

«Αυτό που επιθυμώ είναι να μπορέσουμε να σώσουμε τον Δεκέμβριο για το λιανεμπόριο… Αυτό που θα υπαγορεύσει την απόφαση του πρωθυπουργού και του προέδρου είναι η προστασία της ασφάλειας του γαλλικού πληθυσμού», τόνισε ο Λεμέρ στον ραδιοσταθμό BFM Business. «Μπορούμε να έχουμε έναν δυναμικό Δεκέμβριο», αν ο πληθυσμός τηρήσει τις τρέχουσες οδηγίες, συμπλήρωσε.

Βέβαια, ο Μαρκ Φενό, υφυπουργός αρμόδιος για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο, ξεκαθάρισε πως η Γαλλία δεν είναι ακόμη έτοιμη να επιτρέψει να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα που πωλούν «μη απαραίτητα» αγαθά, καθώς οι προσπάθειες για να μειωθεί η μετάδοση της νόσου Covid-19 πρέπει να συνεχισθούν.

Η κατάσταση στη Γαλλία

Την Τετάρτη (11 Νοεμβρίου), η Γαλλία ανακοίνωσε 35.879 κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 1,86 εκατομμύρια, καθιστώντας την την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό σε αριθμό κρουσμάτων. Εξάλλου ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τις 42.535.

Θυμίζουμε πως περίπου πριν δύο εβδομάδες επιβλήθηκε στη Γαλλία νέο εθνικό lockdown το οποίο έχει πλήξει την οικονομία, μα γεννά ελπίδες σε κάποιους πολιτικούς ότι, εφόσον βελτιωθούν τα νούμερα της επιδημίας, η Γαλλία ίσως καταφέρει να ανοίξει τα βασικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις για τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments