Διεθνή

Αγγλία κορωνοϊός: Πέθανε από τον ιό ο Πίτερ Σάτκλιφ, «o Αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ»

Αγγλία κορωνοϊός: Πέθανε από τον ιό ο Πίτερ Σάτκλιφ, «o Αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ»
Αγγλία κορωνοϊός: Νεκρός ο «o Αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ» ο οποίος είχε δολοφονήσει με φρικτό τρόπο τουλάχιστον 13 γυναίκες στο Γιόρκσαϊρ και στο βορειοδυτικό μέρος της χώρας.

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Βρετανός Πίτερ Σάτκλιφ, που έγινε γνωστός ως «o Αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ» καθώς στη διάρκεια μιας πενταετίας δολοφόνησε με φρικτό τρόπο τουλάχιστον 13 γυναίκες στο Γιόρκσαϊρ και στη βορειοδυτική Αγγλία.

Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο αλλά είχε αρνηθεί να του χορηγηθεί θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Οι πληροφορίες από τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πέθανε σήμερα (Παρασκευή 13 Νοεμβρίου) το πρωί σε ηλικία 74 ετών ύστερα από επιπλοκές από κορωνοϊό, όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky.

Σύμφωνα με το BBC, ο Σάτκλιφ πέθανε στο νοσοκομείο, όπου λέγεται ότι είχε αρνηθεί να του χορηγηθεί θεραπεία κατά της νόσου Covid-19 και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ποιος ήταν ο «o Αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ»

Είχε συλληφθεί το 1981 και είχε ομολογήσει την ενοχή του για 13 ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας ενώ πέρασε την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή. Είχε καταδικαστεί το 1981 σε είκοσι φορές ισόβια και αργότερα είχε διαγνωστεί με παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Οπότε και πέρασε τρεις δεκαετίες στο Νοσοκομείο Μπρόουντμουρ πριν μεταφερθεί στη φυλακή Φράνκλαντ του Ντάραμ το 2016.

Είχε σκορπίσει τον τρόμο στις πόλεις της βόρειας Αγγλίας

Το πρώτο του θύμα ήταν η 28χρονη Βίλμα Μακάν, μητέρα τεσσάρων παιδιών, στην οποία είχε επιτεθεί με ένα σφυρί και την είχε μαχαιρώσει 15 φορές, τον Οκτώβριο του 1975. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν μια 16χρονη πωλήτρια σε κατάστημα, ενώ το νεότερο θύμα του, μια 14χρονη, την οποία ο Σάτκλιφ είχε χτυπήσει στο κεφάλι με σφυρί πέντε φορές, το 1975, επέζησε από την επίθεση.

Είχε σκορπίσει τον τρόμο στις πόλεις της βόρειας Αγγλίας, ενώ η αστυνομία είχε δεχτεί έντονη κριτική επειδή χρειάστηκε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να τον εντοπίσει. Ο Σάτκλιφ έγινε γνωστός ως «ο Αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ» γιατί ακρωτηρίαζε τα πτώματα των θυμάτων του χρησιμοποιώντας ένα σφυρί, ένα κατσαβίδι και ένα μαχαίρι.

Έλεγε ότι σε «αποστολή από τον Θεό»

Πρώην οδηγός φορτηγού από το Μπράντφορντ, ο Σάτκλιφ λέγεται ότι θεωρούσε πως βρίσκεται σε «αποστολή από τον Θεό» με σκοπό να δολοφονεί εκδιδόμενες γυναίκες, αν και δεν ήταν όλα τα θύματά του εκδιδόμενες γυναίκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments