Ελλάδα

Lockdown Αθήνα: Ερήμωσαν οι δρόμοι μετά τις 9μμ [pics]

Lockdown Αθήνα: Ερήμωσαν οι δρόμοι μετά τις 9μμ [pics]
Lockdown Αθήνα: Άδεια η πόλη μετά τις 21.00 και την ισχύ της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση.

Έρημη πόλη η Αθήνα μετά τις 21.00 χθες το βράδυ, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη μέρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι ελάχιστοι πολίτες που βγήκαν από το σπίτι τους για λόγους ανάγκης είδαν μία τελείως διαφορετική εικόνα της μεγαλούπολης, με απόλυτη ησυχία και έντονη παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους. Oι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί δικαιολογούνταν αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, για λόγους υγείας και για συνοδεία κατοικίδιου ζώου σε βόλτα σε κοντινή απόσταση από την οικία μας.

Την κρισιμότητα των επόμενων ημερών σε ό,τι αφορά την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων διαμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τη στιγμή που για ένα ακόμα εικοσιτετράωρο τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ξεπερνούν τις 3.000 μολύνσεις. Γεγονός είναι πλέον οι αυστηρότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις, που αποσκοπούν στην ανάσχεση της εκθετικής διασποράς του ιού και της αύξησης της θνητότητας των ασθενών με Covid-19 στη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το κλειδί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι «να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις, να αποφύγουμε κάθε μετακίνηση που δεν είναι απαραίτητη, να κάνουμε χρήση της δυνατότητας κατ΄εξαίρεση μετακίνησης όταν είναι απολύτως αναγκαία».

«Περιορίζουμε τις πιθανότητες για νέα clusters νέες συρροές νέους επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι διανύουμε μια δύσκολη ίσως την πιο δύσκολη φάση της προσπάθειάς μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και παρά την κόπωση που όλοι αισθανόμαστε η κατάσταση απαιτεί από όλους μας να τηρούμε απόλυτα ακόμα πιο πιστά τα μέτρα και η πιστή τήρηση των μέτρων σημαίνει λίγη υπομονή ακόμα».

«Υπομονή, επιμονή, σθένος ώστε το τέλος της πανδημίας να μας βρει υγιείς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα δίπλα μας στο πλευρό μας. Μένουμε στο σπίτι για να μείνουμε ασφαλείς», τόνισε.

Δείτε φωτογραφίες της Αθήνας

Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται μεταξύ 21:00 και 05:00

Σε ισχύ βρίσκεται η αυστηρότερη απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21:00 και 05:00. Για τις εν λόγω ώρες επιτρέπονται μόνο οι «απολύτως απαραίτητες» μετακινήσεις, δηλαδή για λόγους υγείας, εργασίας ή για την βόλτα κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση.

Οι πολίτες λοιπόν μπορούν να μετακινηθούν αυτές τις ώρες είτε με γραπτή βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, είτε στέλνοντας μήνυμα στο 13033. Συγκεκριμένα:

  • Με τον αριθμό 1 στο 13033, οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας
  • Με τον αριθμό 6 στο 13033, οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου.

Πότε επιτρέπεται delivery και takeaway

Κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, οι υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) εκτελούνται κανονικά.

Η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές, δηλαδή πχ από ανθρώπους που βρίσκονται εκτός οικίας για λόγους εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments