Αθλητισμός

Μολδαβία Ελλάδα: 0-2

Μολδαβία Ελλάδα: 0-2
Μολδαβία Ελλάδα: Τονωτική «ένεση» στην ψυχολογία των διεθνών το σημερινό αποτέλεσμα.

Τη Μολδαβία αντιμετώπισε σήμερα (15 Νοεμβρίου στις 21:45) στο Κισινάου η Εθνική ομάδα, στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της League C, στο Nations League. Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η πρώτη θέση με την ολοκλήρωση των ομίλων, καθώς αυτό θα σημάνει προαγωγή στη League B με όσα αυτό συνεπάγεται.

Με τον Κώστα Φορτούνη να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ στο 32ο λεπτό και να «σερβίρει» άλλο ένα στον Τάσο Μπακασέτα στο 41ο λεπτό, η Εθνική επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας στο Κισινάου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα υποδεχθεί πλέον την Τετάρτη (18 Νοεμβρίου) τη Σλοβενία, στο ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο της League C και τον προβιβασμό στη 2η κατηγορία.

Το ματς ξεκίνησε με την Εθνική να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 11ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ναμάσκο. Στη συνέχεια οι διεθνείς δεν κατάφερναν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισαν αρκετά κόρνερ χωρίς κανένα αντίκρυσμα, αλλά τελικά βρήκαν το γκολ με διαφορετικό τρόπο. Ο Φορτούνης στο 32ο λεπτό βρήκε χώρο αρκετά έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», που έστειλε τη μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Ναμάσκο.

Στο 41ο λεπτό, ο μέσος του Ολυμπιακού έγινε δημιουργός, καθώς έστρωσε τη μπάλα στον Μπακασέτα και αυτός, με σουτ από το ύψος του πέναλτι, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ελληνικής ομάδας. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με άλλη μία καλή φάση για την Εθνική με τον Τσιμίκα, το σουτ του οποίου από πλάγια θέση έδιωξε ο Ναμάσκο. Στο δεύτερο μέρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν από το… καβούκι τους και να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο.

Αντίθετα, η Εθνική απείλησε ξανά με τον Φορτούνη στο 55ο λεπτό αν και δεν έπιασε καλά το πλασέ από πολύ πλεονεκτική θέση. Η μοναδική ευκαιρία της Μολδαβίας ήρθε στο 80ο λεπτό, όταν από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Τουρτσάν που αστόχησε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιακουμάκης βρέθηκε απέναντι από τον Ναμάσκο, αλλά πήγε να τον περάσει και έχασε την ευκαιρία.

Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν ως εξής:

ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Αρμάς, Πόσματς, Ζαρντάν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46′ Επουρεάνου), Ιονίτσα (83′ Μποϊτσιούτς), Τσότσιουτς (46′ Καϊμάκοφ), Ράτσα (62′ Τουρτσάν), Σπατάρου, Νταμασκάν (71′ Ντρος).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (62′ Κυριακόπουλος), Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Μαυρίας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Λημνιός (78′ Χατζηγιοβάννης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65′ Τζόλης), Παυλίδης (78′ Γιακουμάκης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments