Αθλητισμός

Πέθανε ο Αντώνης Γεωργιάδης

Πέθανε ο Αντώνης Γεωργιάδης
Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Γεωργιάδης που στο παρελθόν είχε κάτσει στον πάγκο της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας

Θλίψη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο έφερε το άκουσα της είδησης του θανάτου του Αντώνη Γεωργιάδη. Όπως έγινε γνωστό ο πρώην προπονητής έχασε τη ζωή του σε ηλικία 85 ετών. Ο θρυλικός κόουτς είχε μια καριέρα 35 ετών έχοντας περάσει από τον πάγκο πολλών ομάδων της πρώτης εθνικής κατηγορίας. Κορυφαίες στιγμές στην μεγάλη του καριέρα ήταν τα περάσματα του από τους πάγκους της ΑΕΚ του Ολυμπιακού και στην εθνικής ομάδας. Μάλιστα από τους “ερυθρόλευκους” είχε δυο διαφορετικές θητείες.

Φυσικά ο Αντώνης Γεωργιάδης ξεκίνησε σαν ποδοσφαιριστής και αγωνίστηκε τη δεκαετία του 1950 στη Δόξα Δράμας. Κορυφαίες του στιγμές στην ποδοσφαιρική του καριέρα υπήρξαν οι δύο συμμετοχές στους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας τις περιόδους 1957–58 και 1958–59. Στον δεύτερο τελικό σημείωσε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του, όμως οι “μαυραετοί” δεν απέφυγαν τελικά την ήττα από τον Ολυμπιακό (2-1). Συμπαίκτης του στη σπουδαία δραμινή ομάδα εκείνης της εποχής υπήρξε μεταξύ άλλων ο Τάκης Λουκανίδης.

Η προπονητική καριέρα του Αντώνη Γεωργιάδη

Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε το 1961 από την Ελπίδα Δράμας, πήγε στον Ηρακλή Σερρών (1963) και από το 1964 έως το 1966 δούλεψε στον Πανσερραϊκό. Το 1966 δούλεψε στην Καβάλα, το 1968 στη Δόξα και το 1970 στον Ολυμπιακό Βόλου στον οποίο έμεινε ως το 1974. Την περίοδο 1974-76 ήταν τεχνικός ηγέτης της ΠΑΣ, το 1976-77 δούλεψε στην Παναχαϊκή, το 1977-79 ανέλαβε τον ΟΦΗ. Το 1980 πήρε τη Λάρισα την οποία οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1982. Συνέχισε στον Άρη και το 1985 βρέθηκε στην Α.Ε.Κ.

Την περίοδο 1985-86 ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού και αργότερα δούλεψε στον Απόλλων Καλαμαριάς και το 1989 ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος για 3 χρόνια. Εχει καταγράψει τις περισσότερες παρουσίες από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα προπονητή σε πάγκους (586 συνολικά). Ένα τροχαίο όμως το 1996 έμελλε να βάλει «stop» στην καριέρα του. Συγκεκριμένα από το τροχαίο  αποκόμισε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, καθώς και πολλαπλές κακώσεις στο υπόλοιπο σώμα. Αυτός ο σοβαρότατος τραυματισμός κράτησε τον Γεωργιάδη στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες, τους δύο εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ επέφερε το τέλος της προπονητικής του καριέρας, αφού του κληροδότησε μόνιμα προβλήματα υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments