Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Χωρίς τον Νίκο Χαρδαλιά οι σημερινές ανακοινώσεις

Κορωνοϊός ενημέρωση: Χωρίς τον Νίκο Χαρδαλιά οι σημερινές ανακοινώσεις
Κορωνοϊός ενημέρωση: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Για πρώτη φορά από την έναρξη των τακτικών ενημερώσεων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα είναι απών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς δεν θα παρίσταται σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στην ενημέρωση στις 18:00 λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Συγκεκριμένα, την ίδια ώρα ο υφυπουργός θα πρέπει να δώσει το “παρών” στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (RescEU). Σημειώνεται, πως στην ενημέρωση της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου θα βρίσκεται κανονικά στη θέση του.

Σήμερα λοιπόν, στους τηλεοπτικούς δέκτες μας για την ενημέρωση θα δούμε τους εξής:

  • Για τις επιστημονικές εξελίξεις θα ενημερώσει η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.
  • Για την πορεία της νόσου θα ενημερώσει και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.
  • Ερωτήματα σχετικά με το Σύστημα Υγείας θα απαντήσει ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι ημέρες δύσκολες, ημέρες εξαιρετικά κρίσιμες»

Στην τελευταία ενημέρωση, αυτήν της 13ης Νοεμβρίου, ο κ. Χαρδαλιάς είχε σημειώσει ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες και εξαιρετικά κρίσιμες. “Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να περιοριστεί το ταχύτερο δυνατόν η διασπορά του ιού, να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Για να το καταφέρουμε αυτό, το κλειδί είναι να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις. Να αποφύγουμε κάθε μετακίνηση που δεν είναι απαραίτητη. Να κάνουμε χρήση της δυνατότητας κατ’ εξαίρεση μετακίνησης όταν είναι απολύτως αναγκαίο” είχε σημειώσει.

Παράλληλα είχε αναφέρει πως “κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι διανύουμε μία δύσκολη, ίσως την πιο δύσκολη φάση της προσπάθειάς μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και παρά την κόπωση που όλοι αισθανόμαστε, η κατάσταση απαιτεί από όλους μας να τηρούμε ακόμα πιο πιστά τα μέτρα. Και πιστή τήρηση των μέτρων, σημαίνει λίγη υπομονή ακόμα.  Υπομονή, επιμονή, σθένος, ώστε το τέλος της πανδημίας να μας βρει υγιείς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα δίπλα μας, στο πλευρό μας. Μένουμε στο σπίτι για να μείνουμε ασφαλείς”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments