Ελλάδα

Σχολεία κορωνοϊός: Λουκέτο σε όλες τις βαθμίδες από σήμερα – Πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση

Σχολεία κορωνοϊός: Λουκέτο σε όλες τις βαθμίδες από σήμερα – Πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση
Σχολεία κορωνοϊός: Αναστέλλεται από σήμερα η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λουκέτο βάζουν από σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, και για δύο εβδομάδες τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας ακολουθώντας το παράδειγμα των γυμνασίων, των λυκείων και των Πανεπιστημίων. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμό τους μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Σημειώνεται πως κατ’ εξαίρεση θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Από σήμερα λοιπόν, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση, ή οποία θα γίνεται είτε μέσω του προγράμματος της ΕΡΤ, είτε μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Στην δεύτερη περίπτωση, τα μαθήματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τους μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων, τόσο για να διευκολυνθούν οι οικογένειες σε σχέση με τον απαιτούμενο αριθμό συσκευών για σύνδεση στο διαδίκτυο, όσο και οι γονείς που εργάζονται με τηλεργασία.

Ο λόγος που κλείνουν όλα τα σχολεία:

Η Επιτροπή των ειδικών είχε αποφανθεί ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν, αν χρειαστεί, και η μέχρι πρότινος εισήγησή τους για κλείσιμο δημοτικών και νηπιαγωγείων ήταν αρνητική. Και αυτό, γιατί δεν έχει παρατηρηθεί τάση διασποράς του ιού εντός της σχολικής κοινότητας. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν υποδεικνύονται λοιπόν από το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία.

Είναι μέτρα καθαρά προληπτικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τα αυξημένα κρούσματα και στοχεύουν στη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων. Όσο τα σχολεία είναι κλειστά, τότε υπάρχει εκ των πραγμάτων πολύ μεγάλη μείωση της ευρύτερης κινητικότητας. Ο πληθυσμός μαθητών και εκπαιδευτικών αγγίζει το 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους, και αν προσθέσει σε αυτό κανείς και έναν γονιό/συνοδό για κάθε παιδί Δημοτικού αλλά και το βοηθητικό προσωπικό κ.ά., τότε ο μετακινούμενος πληθυσμός ξεπερνάει τα 2,3 εκατομμύρια. Αιτία λοιπόν της απόφασης είναι η κινητικότητα -γιατί μέσω αυτής τρέφεται ο ιός- και στόχος είναι ο περιορισμός της. Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι -μετά το lockdown- η κινητικότητα έχει μειωθεί, αλλά όχι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Δεν υπάρχει, λοιπόν, θέμα υπερμετάδοσης στα σχολεία, αλλά θέμα μεγάλης κινητικότητας από και προς τα σχολεία.

Πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση:

Τα δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους: Με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

  • Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από σήμερα το πρωί στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.
  • Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Από σήμερα οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Έχουν σταλεί αναλυτικές οδηγίες σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας. Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς τους για τις λεπτομέρειες σύνδεσης στις ψηφιακές τάξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments