Ελλάδα

Τηλεκπαίδευση σχολεία: Νέα προβλήματα στην πλατφόρμα – Τι δηλώνει το υπουργείο

Τηλεκπαίδευση σχολεία: Νέα προβλήματα στην πλατφόρμα – Τι δηλώνει το υπουργείο
Τηλεκπαίδευση σχολεία: Πολλοί μαθητές καταγγέλλουν πως το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασής τους.

Ακόμη μία ημέρα όπου οι μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα με την τηλεκπαίδευση. Ο λόγος; Η αναβάθμιση της υπηρεσίας, στην οποία προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.Όπως αναφέρουν οι μαθητές αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες, καθώς το σύστημα αρνείται να τους δώσει πρόσβαση. Συγκεκριμένα, δεν φαίνεται να αναγνωρίζει τα στοιχεία τους.

Αργά το βράδυ της Κυριακής οι ιθύνοντες αποφάσισαν να αλλάξουν το url της πρόσβασης στην πλατφόρμα Webex, με αποτέλεσμα να μην έχουν ενημερωθεί ακόμα τα νέα δεδομένα και οι μαθητές σε όλη τη χώρα να ταλαιπωρούνται. Σημειώνεται πως οι μαθητές για την πρόσβαση στο νέο link της πλατφόρμας ενημερώθηκαν λίγες ώρες πριν με το εξής μήνυμα:

«Αγαπητοί κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη WebEx για εκπαιδευτικούς» έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί. Έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username), ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/username θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/username».

Νίκη Κεραμέως: Δύσκολη η απόφαση για την αναστολή των σχολείων

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε τεράστια τεχνολογική πρόκληση την τηλεκπαίδευση και σημείωσε ότι «αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης». Παράλληλα, σημείωσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια σώζης διδασκαλία, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών».

Όπως ανέφερε συνολικά θα λειτουργήσουν 40.000 σχολικά τμήματα με 700.000 συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σχετικά με την ανεπάρκεια εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, “έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση”.

Τέλος, επεσήμανε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση για την αναστολή των σχολείων ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments