Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Υπάρχει ή όχι περίπτωση να αναβληθεί

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Υπάρχει ή όχι περίπτωση να αναβληθεί
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μετά τον εντοπισμό των Ελ Αραμπί και Χασάν με κορωνοϊό, η συζήτηση γύρω από την αναβολή του ντέρμπι έχει «ανάψει».

Συναγερμός έχει σημάνει για μια ακόμα φορά στον Ολυμπιακό λόγω κορωνοϊού αφού Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Οι δύο διεθνείς Αφρικανοί παίκτες βρίσκονται με τις ομάδας των Μαρόκου και Αιγύπτου, αντίστοιχα, όπου και έκαναν τα απαραίτητα τεστ που τους έδειξαν θετικούς στον ιό.

Η είδηση για τα κρούσματα στους δύο ποδοσφαιριστές γέννησε αμφιβολίες για το αν το προγραμματισμένο για το Σάββατο ντέρμπι της Super League με τον Παναθηναϊκό (19:30 στο Γ. Καραϊσκάκης) θα διεξαχθεί ή όχι.

Αυτή τη στιγμή και με βάση το ανανεωμένο πρωτόκολλο του πρωταθλήματος για την COVID-19, για να αναβληθεί ένας αγώνας θα πρέπει να έχουν προκύψει πέντε ή περισσότερα θετικά κρούσματα στον προγραμματισμένο έλεγχο που γίνεται 24 ή 48 ώρες πριν από τον αγώνα της Super League.

Όπως όμως διευκρινίζεται, στον αριθμό αυτό δεν προσμετρώνται κρούσματα που προέκυψαν από άλλους ελέγχους μέσα στην εβδομάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για να αναβληθεί το ντέρμπι αιωνίων θα πρέπει σε αυτά τα τεστ που θα γίνουν Πέμπτη ή Παρασκευή, θα προκύψουν πέντε περισσότερα κρούσματα χωρίς να συνυπολογίζονται αυτά των Ελ Αραμπί και Χασάν, γιατί οι δύο παίκτες είναι για την ώρα σε καραντίνα εκτός Ελλάδας και πιθανότατα δεν θα προλάβουν να έρθουν στην Αθήνα για να συμπεριληφθούν τα δικά τους δείγματα στα θετικά.

Τι γίνεται με Ελ Αραμπί και Χασάν

Οι Πειραιώτες επιβεβαιώνουν ότι ο 34χρονος στράικερ από το Μαρόκο προσβλήθηκε από τον ιό. Mάλιστα παραμένει, όχι στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, αλλά στο Καμερούν και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας έδωσε εντολή στον γιατρό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Σαέντ Ζεκίνι, να μείνει μαζί του στη Γιαουντέ.

Ο Ελ Αραμπί θα υποβληθεί σε νέο τεστ την Παρασκευή ή το Σάββατο, ώστε να διαπιστωθεί εάν παραμένει θετικός ή όχι, την ώρα που ο Χασάν είναι επίσης σε καραντίνα στην Αίγυπτο. Έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς θα χρειαστεί να βρει λύσεις για την επίθεση της ομάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ή θα επιστρατευτεί ο Χιλάλ Σουντανί για την κορυφή της επίθεσης ή θα αγωνιστεί ο Κώστας Φορτούνης ως false 9.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments