Ειδήσεις

Χιλή κορωνοϊός: Η πανδημία πλήττει τη χώρα – Οι θάνατοι πλησιάζουν τους 15.000

Χιλή κορωνοϊός: Η πανδημία πλήττει τη χώρα – Οι θάνατοι πλησιάζουν τους 15.000
Χιλή κορωνοϊός: Η «καλή είδηση» είναι πως η οικονομία «έχει αρχίσει να ανακάμπτει».

Σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χιλής, τις προηγούμενες 24 ώρες σημειώθηκαν άλλοι 14 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της νόσου Covid-19, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν 945 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η πανδημία συνέχισε να πλήττει την ομαλή λειτουργία των παραγωγικών φορέων και να μειώνει τις μετακινήσεις των πολιτών και τη δραστηριότητα, όπως εξήγησε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα, την ώρα που ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 14.897 νεκρούς επί συνόλου 534.558 μολύνσεων.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν εξάλλου η βασική αιτία που το τρίτο τρίμηνο του 2020 καταγράφηκε συρρίκνωση 9,1% του ΑΕΠ της Χιλής, που πάντως ήταν αισθητά μικρότερη από αυτή του δεύτερου (-14,5%), σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε η κεντρική τράπεζα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Ωστόσο η αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,2% σε τριμηνιαία βάση αποτελεί ένδειξη ότι η δραστηριότητα ανακάμπτει παράλληλα με την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων και την εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων για την υποστήριξη των νοικοκυριών.

Για τον υπουργό Οικονομίας Λούκας Παλάσιος, παρά την ύφεση στην οποία βρίσκεται πλέον η Χιλή, για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια, η «καλή είδηση» είναι πως η οικονομία «έχει αρχίσει να ανακάμπτει», με την κεντρική τράπεζα της Χιλής να αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,5% φέτος και επάνοδο στην ανάπτυξη, με ρυθμό 4 με 5%, το 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments