Ελλάδα

Ρουβίκωνας Αλεξία Έβερτ: Παρέμβαση στο σπίτι της για τα «τρωκτικά» και τις «κατσαρίδες»

Ρουβίκωνας Αλεξία Έβερτ: Παρέμβαση στο σπίτι της για τα «τρωκτικά» και τις «κατσαρίδες»
Ρουβίκωνας Αλεξία Έβερτ: Η αναρχική συλλογικότητα έγραψε συνθήματα στο σπίτι της πρώην, πλέον, δημοτικής συμβούλου Αθήνας.

Παρέμβαση στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ έκανε ο Ρουβίκωνας. Η αναρχική συλλογικότητα έγραψε συνθήματα κατά της πρώην, πλέον, αντιδημάρχου και δημοτικής συμβούλου Αθήνας που ήρθε στην επικαιρότητα με το απαράδεκτο σχόλιό της για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ την ημέρα του Πολυτεχνείου που τους χαρακτήρισε «τρωκτικά» και «κατσαρίδες». Ο Ρουβίκωνας στο σύνθημα που έγραψε για την Αλεξία Έβερτ ανέφερε ότι: «Τρωκτικά και κατσαρίδες είστε εσύ και το συνάφι σου».

Στην ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μόλις πριν από 2 ημέρες ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου και όπως ήταν φυσικό ο αριστερός και α/α χώρος προσπάθησε να τιμήσει την ιστορική μνήμη. Μπορεί πολύς κόσμος να ήρθε αντιμέτωπος με την άκρατη αστυνομική βία, να κατέληξε σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή κρατητήριο και το απόγευμα της ίδιας μέρας έπρεπε να αντιμετωπίσει και την «κυρία» Αλεξία Έβερτ που μέσω του αισχρού της σχολίου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τους κούνησε το δάχτυλο που εν μέσω μιας πανδημίας αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του αγώνα αψηφώντας τις αναρίθμητες κατασταλτικές δυνάμεις που κατέκλυζαν το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα η εν λόγω «κυρία» χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ ως «κατσαρίδες και τρωκτικά».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης απεφάνθη ότι το να διαδηλώνει κανείς/μία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας -αφού οι διαδηλωτές τηρούσαν και τις αποστάσεις και φορούσαν μάσκες, εν αντιθέσει με τις αστυνομικές δυνάμεις- τον/την καθιστά ένα δυσειδές παράσιτο της κοινωνίας που χρήζει “εξολόθρευσης” για το καλό όλων μας».

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας καταλήγουν: «Τα παράσιτα αυτής της κοινωνίας δεν είμαστε εμείς, δεν είναι όποιος/α μάχεται και αγωνίζεται για τη ζωή και την ελευθερία, είναι όλοι/ες αυτοί/ες που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, η κάθε Έβερτ και ο κάθε Μπακογιάννης. Μπορεί φυσικά ο Μπακογιάννης να πει ότι η Αλεξία Έβερτ παραιτήθηκε και άρα το πρόβλημα έφυγε από τα δικά του χέρια ωστόσο, οι δηλώσεις και ακόμα χειρότερα τα πιστεύω αυτά μένουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα γίνουν και ανεκτά, πόσο μάλλον εν όψει της κρατικής διαχείρησης της πανδημίας».

Να σημειώσουμε ότι μετά το σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ, ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτησή της από τη θέση του αντιδημάρχου, όπως και έγινε, ενώ η κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ παραιτήθηκε και από δημοτική σύμβουλος. Την αποπομπή της νωρίτερα είχαν ζητήσει οι παρατάξεις της Αριστεράς στον Δήμο Αθήνας (Λαϊκή Συσπείρωση, Ανοιχτή Πόλη, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας), καθώς και ο Παύλος Γερουλάνος από την «Αθήνα είσαι εσύ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments