Αθλητισμός

Βοτανικός γήπεδο: Έπεσαν οι υπογραφές Κυβέρνησης – Δήμου – Παναθηναϊκού

Βοτανικός γήπεδο: Έπεσαν οι υπογραφές Κυβέρνησης – Δήμου – Παναθηναϊκού
Βοτανικός γήπεδο: Έγινε ένα μεγάλο βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Τον τελευταίο καιρό και μετά την ενεργοποίηση του Γιάννη Αλαφούζου είχαν ξεκινήσει και πάλι οι συζητήσεις για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού. Συγκεκριμένα η σημερινή ημέρα είναι ιστορική καθώς έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε κυβέρνηση, Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη υπογραφεί το μνημόνιο συναντίληψης ανάμεσα στην κυβέρνηση, τον Δήμο Αθηναίων, τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, την ΠΑΕ, αλλά και τον όμιλο τραπεζών που θα χρηματοδοτήσουν το έργο.

Στη συμφωνία που υπεγράφη αναφέρονται τα πάντα που αφορούν τη Διπλή Ανάπλαση. Οι πηγές χρηματοδότησης, το γήπεδο ποδοσφαίρου, το γήπεδο μπάσκετ, καθώς κι όλες οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τα τμήματα του συλλόγου. Με λίγα λόγια όλα είναι έτοιμα για να περάσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές στην επόμενη φάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει η νομική θωράκιση της Διπλής Ανάπλασης κι αναμένεται να δρομολογηθούν πλέον οι επόμενες ενέργειες για να αρχίσει να υλοποιείται το όνειρο εκατομμύρια φίλων του Τριφυλλιού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί, η αρχή των εργασιών υπολογίζεται για το τέλος του 2021, για να ολοκληρωθούν το 2023. Το μνημόνιο προβλέπει γήπεδο ποδοσφαίρου περίπου 35.000 θέσεων, εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, εμπορικού χώρους, ενώ ο στόχος για το γήπεδο μπάσκετ είναι να χτιστεί σε όμορο οικόπεδο.

Γενική συνέλευση στον ερασιτέχνη ΠΑΟ

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι θα γίνει γενική συνέλευση από τον ερασιτέχνη καθώς  το μνημόνιο που υπεγράφη δεν είναι δεσμευτικό και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αναμένεται να καλέσει Γενική Συνέλευση άμεσα, προκειμένου να εγκριθεί από τα μέλη. Το θέμα θα τεθεί στο τραπέζι και αναμένεται να κοινοποιηθούν όλοι οι όροι και όλα τα δεδομένα προς τα μέλη του συλλόγου, που πλέον δεν είναι εκατοντάδες, αλλά μερικές χιλιάδες. Το σώμα λοιπόν της Γενικής Συνέλευσης αναμένεται να εγκρίνει ή όχι το project του Βοτανικού.

Η ΑΕΚ χαιρετίζει το μεγάλο βήμα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Αφού έγιναν γνωστές οι εξελίξεις, η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση που χαιρετίζει το σημαντικό βήμα για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό. Άλλωστε η Ένωση είναι μια από τις ομάδες που γνωρίζει πολύ καλά το πως είναι να παίζεις μακριά από την έδρα σου και πόσο δύσκολες μπορεί να γίνουν οι διαδικασίες.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Η ΠΑΕ ΑΕΚ, το ερασιτεχνικό σωματείο και η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ χαιρετίζουν την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση, τον Δήμο Αθηναίων, τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας στο Βοτανικό!

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας προς όλες τις πλευρές για αυτή την εξέλιξη, αλλά και για την αρμονική συνεργασία που φαίνεται ότι υπάρχει, αφού αποτελεί κοινή παραδοχή όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι η βελτίωση των υποδομών και η δημιουργία νέων γηπεδικών εγκαταστάσεων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ, που ετοιμάζεται μετά από έναν μακρύ και ιδιαίτερα επίπονο αγώνα να μπει στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και εύχεται όλα να εξελιχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο, αφού κάτι τέτοιο θα εξυπηρετήσει τις αρχές του υγιούς ποδοσφαιρικού ανταγωνισμού και την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά.

Η δική μας ευχή και προτροπή, θυσιάζοντας τις κοντόφθαλμες αντιπαραθέσεις στο βωμό της απαραίτητης εξέλιξης του ποδοσφαίρου της χώρας μας, είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα όλες οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος να στεγαστούν σε σύγχρονα γήπεδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments