Πολιτική

Επαναπροωθήσεις προσφύγων: ΜέΡΑ25 – «Έκθετη η κυβέρνηση μετά το έγγραφο της Frontex»

Επαναπροωθήσεις προσφύγων: ΜέΡΑ25 – «Έκθετη η κυβέρνηση μετά το έγγραφο της Frontex»
Επαναπροωθήσεις μεταναστών: Ανακοίνωση μετά από τη δημοσιοποίηση του εγγράφου της Frontex για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων εξέδωσε το ΜέΡΑ25.

Επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό εξαπολύει το ΜέΡΑ25 μετά από τη δημοσιοποίηση εγγράφου της Frontex που αναφέρεται σε επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία. Το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι και αυτή η επίσημη απάντηση όπως και τα στοιχεία που δίνει η Frontex “fake news” κ. Μηταράκη, που διαρκώς προσπαθούσατε να διαψεύσετε σειρά από δημοσιεύματα ακόμα και του Spiegel ως τέτοια;».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Στη δημοσιότητα δόθηκε έγγραφο της Frontex που εκθέτει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του (Μηταράκη, Χρυσοχοϊδη και Κουμουτσάκο), καθώς παρουσιάζεται επίσημη εντολή της Ελληνικής Ακτοφυλακής τον Μάρτιο για επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία. Το συγκεκριμένο e-mail που δόθηκε στη δημοσιότητα αποδεικνύει πως η Ακτοφυλακή της Δανίας αρνήθηκε να συμμορφωθεί στην παράνομη αυτή εντολή της Ακτοφυλακής μας.

Είναι και αυτή η επίσημη απάντηση όπως και τα στοιχεία που δίνει η Frontex “fake news” κ. Μηταράκη, που διαρκώς προσπαθούσατε να διαψεύσετε σειρά από δημοσιεύματα ακόμα και του Spiegel ως τέτοια; Ή μήπως είναι fake news τα όσα αναφέρει η Έκθεση της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) για τις πολιτικές κράτησης και επαναπροώθησης των ελληνικών αρχών απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες ακόμα και σε ασυνόδευτους ανήλικους;

Τέλος, μήπως αληθεύει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι βρέθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για αρκετές ώρες την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Frontex που συγκλήθηκε εκτάκτως από την επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων κ. Γιόχανσον για το ζήτημα των παράνομων επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, θέτοντας μάλιστα βέτο για κοινό ανακοινωθέν που θα έλεγε ότι η Frontex μπορεί να αναστείλει τις επιχειρήσεις της αν παραβιάζονται σοβαρά ανθρώπινα δικαιώματα;

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά έκθετη και περιμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που “ορμπανοποιεί” τη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Ως ΜέΡΑ25 δεν ανεχόμαστε την παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου του ασύλου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου και απαιτούμε η Κυβέρνηση να σταματήσει τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, όπως και την συγκάλυψη ή σύμπραξη σε αυτά τα περιστατικά από την Frontex.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments