Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 4 νεκροί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Σοκάρει ο θάνατος 33χρονης

Κορωνοϊός Ελλάδα: 4 νεκροί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Σοκάρει ο θάνατος 33χρονης
Κορωνοϊός Ελλάδα: Εξήντα είναι συνολικά οι θάνατοι ασθενών που καταγράφονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από επιπλοκές που προκαλεί στην υγεία ο κορωνοϊός. Τέσσερις νέοι νεκροί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μόνο το τελευταίο 24ωρο, ενώ σοκ προκαλεί ο θάνατος 33χρονης γυναίκας, η διακομίσθηκε το βράδυ του Σάββατου και πέθανε τελικά από ανακοπή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι γιατροί για να βεβαιωθούν από που προήλθε η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, πραγματοποίησαν rapid test το οποίο και βγήκε θετικό.

Επίσης κατέληξαν δύο άνδρες, ένας 73 ετών από την Ξάνθη και ένας 66 ετών από την Καβάλα οι οποίοι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, καθώς και μια 84χρονη από τις Φέρες η οποία επίσης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα ωστόσο νοσηλευόταν στην μονάδα covid-19 .

Εξήντα είναι οι θάνατοι ασθενών με κορονοϊό που καταγράφονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σήμερα Κυριακή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 91 ασθενείς, εκ των οποίων 75 στη covid-19, στη ΜΕΘ 13 και στη ΜΕΛ 4. Συνολικά η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι δραματική με τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού αλλά και όσων χρειάζονται νοσηλεία ή/και ΜΕΘ, με αποτέλεσμα οι γιατροί και οι νοσηλευτές να βιώνουν πρωτόγνωρες εικόνες που μοιάζουν με συνθήκες πολέμου.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι, όπως μετέδωσε το OPEN TV, σε κάποια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν για τον όγκο των περιστατικών, οι διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά σε κοινούς θαλάμους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Νικολαϊδη, σε νοσοκομεία της Κατερίνης, της Βέροιας και του Πολύγυρου οι διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών.Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έχει μετατρέψει το πάρκινγκ του σε κινητό νοσοκομείο, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες λόγω πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments