Διεθνή

Freddie Mercury: The show always go on

Freddie Mercury: The show always go on
Freddie Mercury : Συμπληρώνονται 29 χρόνια από τη μέρα που ο θρυλικός frotman των Queen έφυγε από τη ζωή.

Δεν έχει καμία σημασία τι μουσική ακούει ο καθένας. Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν είναι εξομοιωμένοι με τη ροκ μουσική γνωρίζουν ποιος είναι ο Freddie Mercury. Η εμβληματική μορφή του πάνω στη σκηνή σε συνδυασμό με την εκκεντρική εμφάνιση του και τα δόντια σήμα κατατεθέν είναι αρκετά για να ξεχωρίσει. Ωστόσο μέρος του legacy του Mercury δεν είναι μόνο αυτά καθώς όλα επισκιάζονται όταν ανοίγει το στόμα του και από το λαρύγγι του βγαίνει μια από τις καλύτερες φωνές στην ιστορία της μουσικής.

Ο Freddie δεν ήθελε να γίνει άλλος ένα ροκσταρ. Μια περσόνα με το δικό του ego δεν θα μπορούσε να δεχτεί κάτι λιγότερο από τα πάντα. Λίγα χρόνια μετά το ξεκίνημα της καριέρας του με τους Queen αποτύπωσε αυτή τη φιλοσοφία του στους στίχους του τραγουδιού “I Want It All”. Τα ήθελε όλα και τα ήθελε τώρα.  Και το κατάφερε, ο Mercury θεωρείται σήμερα ένας από τους καλύτερους performer όλων των εποχών. Ένας άνθρωπος που έβγαζε έναν απίστευτο ηλεκτρισμό πάνω στη σκηνή. Η ιδιαίτερη σχέση και η μεταδοτικότητα που είχε με το κοινό αποτυπώνονταν σε κάθε “Ey-Oh” όπως αυτό στο θρυλικό Live Aid στο Γουέμπλεϊ το 1985.

Η ξέφρενη ζωή

Για τη ζωή του του Freddie Mercury τα ξέφρενα party έχουν γραφτεί χιλιάδες πράγματα. Οι δικοί του άνθρωποι μιλάνε για έναν άνθρωπο δοτικό που λάτρευε όσους έχει κοντά του. Φυσικά όπως όλοι οι άνθρωποι είχε και αυτός τις ιδιαιτερότητες του και οι πληροφορίες μιλάνε για έναν άνθρωπο αρκετά ζηλιάρη. Φυσικά στην ιστορία έχει μείνει η αγάπη του για τις γάτες. Μάλιστα ήθελε να τους μιλάει στο τηλέφωνο όταν ήταν σε περιοδεία με τους Queen.

Πάνω από όλα ο Freddie ήταν ενας ομοφυλόφιλος γιος μεταναστών που ξεπέρασε σε δημοτικότητα και την Βασίλισσα της Αγγλίας. Ένας άνθρωπος που λάτρευε να σπάει τα στερεότυπα. «Θα είναι τόσο βαρετά να είσαι 70 ετών. Έχω ζήσει μία γεμάτη ζωή και αν αύριο πέθαινα, δεν θα έδινα δεκάρα», ήταν τα προφητικά του λόγια λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80 ο ιός HIV θέριζε τη γκέι κοινότητα. Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή και δυστυχώς ανάμεσα τους ήταν και ο αγαπημένος Freddie των Βρετανών. Ωστόσο ο θρυλικός τραγουδιστής δεν θα το έβαζε κάτω. Παρά το γεγονός ότι ήξερε ότι ρολόι μετράει αντίστροφα συνέχισε να γράφει μουσική και να δίνει κάθε βράδυ ένα σόου σαν να είναι το τελευταίο της ζωής του.

Το αντίο του Freddie

Για χρόνια ο κίτρινος Τύπος της Μεγάλης Βρετανίας ασχολήθηκε με τη ζωή του Mercury. Ουσιαστικά ήταν κοινό μυστικό ότι ο Freddie έχει AIDS. Ο ίδιος δεν το ανακοίνωσε ποτέ πριν την 23η Νοεμβρίου. Βγήκε από το σπίτι του, φανερά καταβεβλημένος, και μιλώντας στους δημοσιογράφους που είχαν κατασκηνώσει ανακοίνωσε ότι έχει AIDS. Μια μέρα αργότερα έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη σε εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν κοντά του οι γονείς του και η Μαίρη Όστιν (πρώην σύντροφός του). Ωστόσο, σε καθημερινή 24ωρη βάση μαζί του ήταν ο έξι χρόνια σύντροφός του, Τζιμ Χάτον, ο Πίτερ Φρίστοουν (προσωπικός του γραμματέας και στενός φίλος) και ο Τζο Φανέλι (πρώην εραστής και σεφ του).

Το 1992, οι εναπομείναντες Queen οργάνωσαν μία συναυλία στο Γουέμπλεϊ προς τη μνήμη του με σκοπό τα χρήματα της συναυλίας να δοθούν στους ασθενείς με AIDS. Στη γιορτή εκείνη συμμετείχαν ονόματα όπως Τζορτζ Μάικλ, Τζέιμς Χέτφιλντ, Ρόμπερτ Πλαντ, Guns N’ Roses, Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Μπόουι, Τσούκερο, Λάιζα Μινέλι, Άνι Λένοξ, Scorpions και άλλοι. Οι Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Τζιμ Μπιτς ιδρύθηκε η Mercury Phoenix Trust, οργάνωση για την ενίσχυση των ασθενών του AIDS.

Η κληρονομία του έφτασε μέχρι τα Oscar

Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο του οι Queen αποφάσισαν ότι η κληρονομία του συγκροτήματος και του ίδιου του Fraddie έπρεπε να γίνει ταινία. Το δύσκολο ρόλο να ενσαρκώσει τον σπουδαίο ερμηνευτή ανέλαβε ο Remi Malek. Ο γνωστός ηθοποιός όχι απλά έκαμψε τις αρχικές ενστάσεις, αλλά κατάπληξε τους πάντες με την ερμηνεία του.  Λίγους μήνες αργότερα κέρδισε το Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments