Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Ρεπουμπλικανός ξεκίνησε τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Ρεπουμπλικανός ξεκίνησε τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας
Ντόναλντ Τραμπ: Αν και συνεχίζει να μην παραδέχεται την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το «ok» για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας. Τι δήλωσε μέσω Twitter.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, παρότι συνεχίζει να μην παραδέχεται την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, έδωσε την έγκρισή του προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας. «Aυτό που χρειάζεται να γίνει για το καλό της χώρας», ανέφερε μέσω Twitter.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Έμιλι Μέρφι στην GSA για την απόλυτη αφοσίωση και πίστη της στη χώρα μας. Παρενοχλήθηκε, απειλήθηκε, εξυβρίστηκε — και δεν θέλω να βλέπω να συμβαίνει αυτό στην ίδια, στην οικογένειά της, ή σε λειτουργούς της GSA», έγραψε επίσης ο Τραμπ. «Η υπόθεσή μας συνεχίζεται δυνατά, θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα, και πιστεύω ότι θα επικρατήσουμε! Μολαταύτα, προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω στην Έμιλι και στην ομάδα της να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο», κατέληξε.

H ανάρτησή του:

Η GSA -δημόσιος φορέας που από το 1949 φροντίζει για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ- ενημέρωσε επίσημα την ομάδα του Μπάιντεν πως μπορεί να ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία.

«Παίρνω τον ρόλο αυτόν πολύ σοβαρά και, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις ως προς τις νομικές αμφισβητήσεις και την κύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, σας αποστέλλω την παρούσα σήμερα για να σας ενημερώσω ότι οι πόροι και οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες σε εσάς», ανέφερε η Έμιλι Μέρφι, η επικεφαλής της GSA, στην επιστολή της στον Μπάιντεν.

Η ομάδα του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει τη διαδικασία οργανώνοντας συναντήσεις με αξιωματούχους οι οποίοι χειρίζονται την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και ζητήματα εθνικής ασφαλείας. Χαιρέτισε την κίνηση της GSA, βήμα που έκρινε σκόπιμο να επισημάνει ότι επιτρέπει «την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

Δεν σταματά τη νομική μάχη ο Τραμπ:

Η ομάδα των δικηγόρων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου με προσφυγές στη δικαιοσύνη, μετά την κύρωση από την πολιτεία Μίσιγκαν, ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης, της νίκης του Μπάιντεν. «Η κύρωση από τους πολιτειακούς αξιωματούχους είναι απλά διαδικαστικό βήμα», έκρινε η Τζίνα Έλις, νομική σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε την εκλογική νοθεία σε όλη τη χώρα καθώς δίνουμε μάχη να καταμετρηθούν όλες οι νόμιμες ψήφοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments