Πολιτική

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να μιλήσει και πάλι στους πολίτες για την παράταση του lockdown.

Σε έξι ημέρες από σήμερα είναι η καταλυτική ημέρα που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τη λήξη του δεύτερου Lockdown. Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα θεωρείται σχεδόν σίγουρη η παράταση της καραντίνας για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους πολίτες μέχρι το τέλος της εβδομάδας με πιθανότερη ημερομηνία την 26η Νοεμβρίου. Όπως όλα δείχνουν την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown.

Εκτός από τη διατήρηση των μέτρων και μετά τις 30 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται να ανακοινώσει το άνοιγμα όλων των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου. Φυσικά θα αναφερθεί και στην περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως όλα στην περίοδο του κορωνοϊού θα γίνουν με προσοχή και με μέτρα. Για παράδειγμα αναμένεται να απαγορευτεί η μετακίνηση εκτός νομού ενώ θα παραμείνουν κλειστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα, χιονοδρομικά κέντρα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτά.

Πως θα κάνουμε ρεβεγιόν – Τι θα γίνει με τα καταστήματα

Σχετικά με τα ρεβεγιόν το πλάνο της κυβέρνησης είναι κάθε τραπέζι να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Με λίγα λόγια σε κάθε σπίτι θα επιτρέπονται 9 με 10 άτομα. Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα τον καταστημάτων η πρόθεση των αρχών είναι να ξεκινήσει το άνοιγμα της αγοράς λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα τα μικρά καταστήματα λιανικού εμπορείου αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους στις 14 Δεκεμβρίου.

Αυτό που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι τι θα γίνει με την εστίαση. Πρέπει να θυμίζουμε ότι τα καταστήματα της εστίασης ήταν τα πρώτα που έβαλαν λουκέτο λίγο πριν την έναρξη του γενικού lockdown. Αν τα πράγματα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση τότε στις 21 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν και πάλι τα εστιατόρια, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας. Δεν αποκλείεται το ίδιο να γίνει και με τις καφετέριες. Φυσικά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μέσα στις γιορτές θα παραμείνουν κλειστά μπαρ, πίστες και οποιαδήποτε μορφή επιχείρησης στον χώρο της διασκέδασης με ζωντανή μουσική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments