Αθλητισμός

Μπαφές Ολυμπιακός: Τι είπε για το σχέδιο επιστροφής στην Basket League

Μπαφές Ολυμπιακός: Τι είπε για το σχέδιο επιστροφής στην Basket League
Μπαφές Ολυμπιακός: Ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων» μίλησε για όλα όσα έχουν συμβεί τα δύο τελευταία χρόνια στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Χρήστος Μπαφές είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα. Οπότε όταν λέει κάτι, τότε αυτό έχει βαρύνουσα σημασία. Ο αθλητικός διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ έδωσε μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα redpointguard.com, στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε ότι ο Ολυμπιακός έχει σχέδιο επιστροφής στην Basket League, αν και υπογράμμισε ότι οι προτάσεις της ΚΑΕ μέχρι τώρα δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού μίλησε για την επιλογή να παίξει η ομάδα στην Α2: «Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι, είδαμε τι συνέβη στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα. Δεν ήταν κάτι προσχεδιασμένο, οι κύριοι Αγγελόπουλοι παρουσίασαν κάποιες προτάσεις στα ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, ώστε να γίνει καλύτερο το ελληνικό μπάσκετ. Δεν ζήτησαν αλλαγές στην ΚΕΔ, το πρόβλημα φτάνει σε μεγάλο βάθος, μας είπαν ότι είχαμε δίκιο, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνουν τώρα οι αλλαγές. Ο Ολυμπιακός δεν εκβίασε, έβαλε το εγώ του κάτω από το εμείς, και δεν βρήκε ανταπόκριση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια να αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» στην Αδριατική Λίγκα: «Εάν παίζαμε στην Αδριατική Λίγκα θα δημιουργούσαμε την αναπτυξιακή ομάδα, καθώς θα έπρεπε να ομάδα να αγωνίζεται στην Ελλάδα λόγω ΑΦΜ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ένας από τους λόγους που δεν προχώρησε η συμμετοχή, θα έπρεπε να αλλάξει το πρόγραμμα της η κάθε ομοσπονδία, από ένα σημείο και μετά δεν ξέραμε με ποιον να μιλήσουμε, λόγω των ανακατατάξεων στην Αδριατική Λίγκα».

Τι γίνεται με την επιστροφή στην Basket League – Τι είπε για το «13-1»

«Δεν υπάρχει καμία πικρία για το 13-1, οι προτάσεις του Ολυμπιακού ήταν ζημιογόνες για τον ίδιο, ωστόσο ήταν για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Η επιστροφή μας στην Α1 θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα παρθούν, στόχος είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ως οργανισμός και ως σύλλογος.

Υπάρχει σχέδιο για την επιστροφή, οι προτάσεις μας δεν βρήκαν ανταπόκριση. Γνωρίζουμε πως οι αποφάσεις που πρέπει να γίνουν θα καθυστερήσουν, λόγω της πανδημίας. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται κάποιον οραματιστή, κάποιον που θα πάρει αποφάσεις. Δεν πιστεύουμε πως έχουμε πάντα δίκιο, ωστόσο έχουμε θέληση για αλλαγές και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε το ελληνικό μπάσκετ», υπογράμμισε ο Χρήστος Μπαφές.

Στη συνέχεια μίλησε για το salary cap: «Τα έσοδα των ομάδων είναι ελάχιστα, το FFP (Financial Fair Play) εμποδίζει να γίνει ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα. Υπήρξε πρόστιμο για την υπέρβαση του μπάσκετ, η ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις. Δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί το salary cap στην Ευρώπη, η φορολογία διαφέρει σε κάθε χώρα και αυτό περιπλέκει την κατάσταση.

Θέλουμε να βελτιώσουμε το προϊόν, ώστε να αυξηθεί και η προσέλευση του κόσμο στα γήπεδα. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται μία νέα στρατηγική, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του και να επανέλθει η αίγλη του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments