Αθλητισμός

Φακούντο Καμπάτσο: Παρελθόν και τυπικά από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Φακούντο Καμπάτσο: Παρελθόν και τυπικά από τη Ρεάλ Μαδρίτης
Φακούντο Καμπάτσο: Η Ρεάλ ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Το ισπανικό αθλητικό σωματείο που εδρεύει στη Μαδρίτη, η Ρεάλ προέβη σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την αποχώρηση του Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος… πετάει για το NBA και για τους Ντένβερ Νάγκετς.

Γιατί ο γκαρντ αγωνιζόταν χωρίς να πληρώνεται;

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και πολύ καιρό, ο Αργεντίνος θα πήγαινε στο NBA, όταν άνοιγε η free agency. Αυτό λοιπόν, φαίνεται πως οριστικοποιήθηκε μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι με τη Μανρέσα για την ACB.

Έτσι, ο Φακούντο Καμπάτσο είναι ένα βήμα μακριά από τους Ντένβερ Νάγκετς, με τη Ρεάλ να κάνει γνωστή τη λήξη της συνεργασίας τους, την ώρα που ο νεαρός γκαρντ είχε μία πολύ μεγάλη ρήτρα στο συμβόλαιο του και για να μπορέσει να τη ρίξει, αγωνιζόταν μέχρι τώρα στη σεζόν χωρίς να πληρώνεται.

Το «ευχαριστώ» της Ρεάλ Μαδρίτης για την άψογη συνεργασία τους 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας, τον ευχαριστούν για την υποδειγματική του συμπεριφορά και την αφοσίωσή του όλα αυτά τα χρόνια που φόρεσε την εν λόγω φανέλα, με την οποία κατέκτησε 11 τρόπαια.

Ποιος είναι ο Φακούντο Καμπάτσο

Ο Φακούντο Καμπάτσο ο οποίος γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1991, είναι επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ της Αργεντινής για τους Ντένβερ Νάγκετς της Εθνικής Ένωσης Μπάσκετ (NBA). Σε ύψος σχεδόν δύο μέτρα, 1,81 μέτρα για την ακρίβεια, παίζει στη θέση του γκαρντ. Είναι επίσης, μέλος της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής. Ως μέλος του ισπανικού συλλόγου Ρεάλ Μαδρίτης, ο Καμπάτσο κέρδισε δύο πρωταθλήματα EuroLeague, ξεχωρίζοντας στον διαγωνισμό το 2015 και το 2018. Κατά τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα της Αργεντινής, ο Καμπάτσο κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA 2019.

Ο ίδιος άρχισε να παίζει για τη λέσχη «Peñarol Mar del Plata» το 2008 με την οποία κέρδισε τα ακόλουθα τουρνουά: το πρωτάθλημα της Λιγκ Αργεντινής τέσσερις φορές (2010, 2011, 2012, 2014), το Κύπελλο Αργεντινής (2010), το Τουρνουά Αργεντινής Super 8 τρεις φορές (2009, 2011, 2013), το τουρνουά InterLeagues δύο φορές (2010, 2012) και το πρωτάθλημα FIBA Americas League (2010). Μάλιστα, το 2010 ήταν η… χρονιά του καθώς κέρδισε και τον τίτλο του MVP στο Κύπελλο Αργεντινής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments