Τεχνολογία

Chrome Windows 7: Θα συνεχίσει να υποστηρίζει με ενημερώσεις το πρόγραμμα μέχρι και το 2022

Chrome Windows 7: Θα συνεχίσει να υποστηρίζει με ενημερώσεις το πρόγραμμα μέχρι και το 2022
Chrome Windows 7: Το νέο χρονοδιάγραμμα δίνει ένα ακόμα μικρό περιθώριο για να κάνουν οι χρήστες τη μετάβαση, χωρίς να αγχώνονται για τις ενημερώσεις ασφαλείας.

Φέτος έχουν παρουσιαστεί πολλές προκλήσεις για όλους και η αντιμετώπιση δύσκολων επιχειρηματικών και τεχνολογικών αποφάσεων, η υποστήριξη ενός μεταβαλλόμενου εργασιακού περιβάλλοντος και η αβεβαιότητα είναι μερικά μόνο από τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν κολοσσοί της πληροφορικής, όπως η Google, κατά τη διάρκεια του 2020.

Ενώ οι τελευταίοι μήνες χρησίμευαν για τεχνολογικές επενδύσεις, το σχέδιο δεν περιλαμβάνει όσα ήταν στο πρόγραμμα αναγκάζοντας πολλές εταιρείες να βάλουν στον… πάγο ό,τι είχαν κατά νου. Για παράδειγμα, μετά την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης και με βάση τα σχόλια των πολύτιμων εταιρικών πελατών της η Google, το Chrome επεκτείνει την υποστήριξη για τα Windows 7 έως τουλάχιστον τις 15 Ιανουαρίου 2022.

Πρόκειται για μια επέκταση μερικών μηνών από την ημερομηνία που κοινοποιήθηκε προηγουμένως στις 15 Ιουλίου 2021. «Εμείς θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της επιχείρησής μας. Και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε επιπλέον αλλαγές στο μέλλον», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τον Max Christoff, Διευθυντή Μηχανικής.

Και ενώ υπήρχε η πρόταση οι χρήστες να εγκαταστήσουν τα Windows 10, γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν πως το 21% βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία, η Google επεφύλασσε μερικά καλά νέα, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο κάνετε ακόμη χρήση των Windows 7 στον υπολογιστή. «Ελπίζουμε ότι αυτή η επέκταση δίνει στους εταιρικούς πελάτες μας την ευελιξία που χρειάζονται για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το εργατικό δυναμικό τους, ενώ απομακρύνονται από τα Windows 7, όπως το επιτρέπει η κατάστασή τους», προσθέτουν οι αρμόδιοι στην εν λόγω ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει με ενημερώσεις την Windows 7 έκδοση  του πασίγνωστου προγράμματος περιήγησης Chrome, μέχρι και το 2022, την ώρα που τα πλάνα ήθελαν την υποστήριξη να σταματά μήνες νωρίτερα, δηλαδή στις το καλοκαίρι του 2021. Στην ανακοίνωσή της, η Google λέει ότι οι επιχειρήσεις και οι IT ομάδες τους έπρεπε να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις αυτό το έτος λόγω της εργασίας από το σπίτι και άλλες αλλαγές του περιβάλλοντος εργασίας που επέφερε η πανδημία.

«Μερικά προγραμματισμένα projects μπορεί να έλαβαν καθυστερήσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση λαμβάνοντας υπόψη το feedback από τους επιχειρηματικούς πελάτες της. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Google, παρόλο που τα Windows 7 μετρούν πλέον πάνω από μια δεκαετία, πολλές εταιρίες εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν. Το ποσοστό αυτό μάλιστα δεν είναι μικρό, αφού το 22 των οργανισμών που χρησιμοποιεί Windows δεν έχει κάνει ακόμη τη μετάβαση από τα Windows 7 στα Windows 10. Tο νέο αυτό χρονοδιάγραμμα δίνει ένα ακόμα μικρό περιθώριο για να κάνουν οι χρήστες τη μετάβαση, χωρίς να αγχώνονται για τις ενημερώσεις ασφαλείας, τουλάχιστον όσο αφορά στην περιήγηση στο Διαδίκτυo. Ωστόσο, η Microsoft έχει σταματήσει τα security updates από τις 14 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments