Ελλάδα

Πρύτανης ΕΚΠΑ για εμβόλια: «Όταν εγκριθούν δεν θα χρειάζεται δισταγμός για το αν θα τα κάνουμε»

Πρύτανης ΕΚΠΑ για εμβόλια: «Όταν εγκριθούν δεν θα χρειάζεται δισταγμός για το αν θα τα κάνουμε»
Πρύτανης ΕΚΠΑ για εμβόλια: «Μέτρα όπως η μάσκα, οι αποστάσεις και ο αερισμός των κλειστών χώρων, είναι μέτρα που θα ισχύουν ακόμα κι όταν θα ξεκινήσει το εμβόλιο» εκτίμησε ο κ. Δημόπουλος.

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αλλά και για τα εμβόλια που ετοιμάζονται να πάρουν έγκριση κυκλοφορίας μίλησε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής, Θάνος Δημόπουλος. Μιλώντας στον ANT1 αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα κρούσματα πέφτουν στα αστικά κέντρα, όχι όμως στην περιφέρεια και έδωσε την εξήγησή του:

«Μια πιθανή εξήγηση είναι ο τρόπος εργασίας σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως εργοστάσια ή συγκομιδή ελιάς, όπου μπορεί να υπάρχει συνωστισμός και να δημιουργούνται εστίες. Μπορεί επίσης να υπάρχει και μια αίσθηση ότι εδώ δεν υπάρχει κορωνοϊός».

Παράλληλα, τόνισε ότι πραγματοποιούνται πολλά τεστ συγκριτικά με πριν, σημειώνοντας πως «το στοίχημα είναι να κερδίσουμε μέρες, να μειώσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων, να μην πιεστούν άλλο τα νοσοκομείο, μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Έχουμε δεδομένα από τα λύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ότι θα μειωθούν τα κρούσματα, οπότε ας κάνουμε υπομονή λίγες μέρες ή λίγες εβδομάδες».

Τι είπε για το εμβόλιο και την άρση των μέτρων:

Σχετικά με το τέλος του lockdown εκτίμησε ότι «η άρση των μέτρων θα είναι μερική και λελογισμένη». «Μέτρα όπως η μάσκα, οι αποστάσεις και ο αερισμός των κλειστών χώρων, είναι μέτρα που θα ισχύουν ακόμα κι όταν θα ξεκινήσει το εμβόλιο. Μέχρι να υπάρξει προστασία στο 90% του πληθυσμού, θα περάσει ένα εξάμηνο» ανέφερε.

Αναφορικά με τις αντιρρήσεις που παρατηρούνται για τα εμβόλια, σχολίασε ότι “η έγκριση από το FDA και το MDA αποτελεί εξασφάλιση αποτελεσματικότητας αλλά και ασφάλειας. Όταν εγκριθούν τα συγκεκριμένα εμβόλια, δε θα χρειάζεται να υπάρχει δισταγμός για το αν θα τα κάνουμε ή όχι. Όσο θα βλέπει ο κόσμος ότι οι διπλανοί του εμβολιάζονται, πιστεύω ότι τελικά θα πετύχουμε ένα σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού».

Από μέρα σε μέρα η έγκρισή τους:

Χθες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) προχώρησε σε μια αισιόδοξη, για το μέλλον της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωση κάνοντας γνωστό ότι περιμένει να λάβει την πρώτη αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας ενός εμβολίου κατά της Covid-19 «τις προσεχείς ημέρες».

Πρόκειται για το τελευταίο διαδικαστικό βήμα προς την διάθεση ενός εμβολίου εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός στην ανακοίνωσή του δεν ανέφερε την εταιρεία από την οποία περιμένει την κατάθεση αίτησης, αλλά όπως είναι ήδη γνωστό οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTEch είναι οι πλέον προχωρημένες ως προς την ρυθμιστική διαδικασία μεταξύ των τριών εταιρειών που δημοσίευσαν πρόσφατα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 των σκευασμάτων τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments