Ελλάδα

Θεσσαλονίκη γηροκομείο: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας

Θεσσαλονίκη γηροκομείο: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας
Θεσσαλονίκη γηροκομείο: Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό εργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι.

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό δεκάδων θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους. Πρόκειται για το γηροκομείο «Άγιος Νικόλαος» στη Θέρμη, που φιλοξενεί συνολικά 50 ηλικιωμένους και στο οποίο έχουν επιβεβαιωθεί 30 μολύνσεις. Από αυτές οι πέντε είναι σε εργαζόμενους και οι υπόλοιπες σε περιθαλπόμενους.

Τονίζεται ότι χωρίς μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κάποιος από τους ασθενείς πρόβλημα. Επίσης, κανένας δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της μονάδας, Νίκος Μακραντωνάκης, μιλώντας στο voria.gr “τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν πριν από 10 ημέρες κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων τεστ που γίνονται τακτικά στο προσωπικό σε τρεις εργαζόμενους. Και οι τρεις ήταν ασυμπτωματικοί και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σε ελέγχους που έγιναν στους ασθενείς βρέθηκαν επτά θετικοί, οι οποίοι μπήκαν σε ξεχωριστή πτέρυγα, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι υπόλοιποι 20, δύο εργαζόμενοι και 18 περιθαλπόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί πέντε μέρες αργότερα”.

Ακόμη, ο κ. Μακραντωνάκης είπε: «Ήταν δύο νοσηλευτές, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε βγει δύο φορές αρνητικός και διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα. Και οι δύο εργαζόμενοι είναι σπίτι τους και είναι καλά. Οι ασθενείς είναι επίσης όλοι ασυμπτωματικοί και τους ελέγχουμε. Βρίσκονται σε ξεχωριστή πτέρυγα, εντελώς ανεξάρτητη σε άλλο κτήριο, ώστε να είναι απομονωμένοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο όλο το διάστημα της πανδημίας έχουν τηρηθεί κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. «Έχουμε πάρει καθαριστικά αέρος, κάνουμε καθημερινά απολυμάνσεις, λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα. Κάνουμε έναν απέραντο αγώνα με ένα διαρκές άγχος, γιατί περιθάλπουμε βαριά περιστατικά».

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης φαίνεται να έχει ξεφύγει.

Τα κρούσματα και οι πολίτες που χρήζουν νοσηλείας αυξάνονται συνεχώς ενώ οι κλίνες είναι κατειλημμένες. Ίδια είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία στις υπόλοιπες περιοχές, με τη θνητότητα να είναι μάλιστα μεγάλη. «Χθες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ. Η κατάσταση απογοητευτική. Δεν υπήρξε καμία κάμψη των προερχόμενων ασθενών. Προήλθαν πάνω από 160 ασθενείς ύποπτα κρούσματα, οι οποίοι περίμεναν 10 ώρες να εξυπηρετηθούν, όπως συμβαίνει και σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Νηστικοί με πυρετό σε ένα χώρο υποδοχής υπόπτων κρουσμάτων» περιγράφει στο pagenews.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκος, και συνεχίζει:

«Εισήχθησαν 110 ασθενείς με . Δεν υπήρχαν κρεβάτια και ασθενείς με κορωνοϊο που ήδη νοσηλευόνταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος». Ερχόταν γενικά έκτακτα περιστατικά και λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές. Από μη επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές ασθενείς που μεταφέρθηκαν εκεί από τα νοσοκομεία διακομίσθηκαν σε επιταγμένες κλινικές».

“Στις ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ υπήρξαν 3 κενές κλίνες, καθώς έφυγαν από τη ζωή και οι 3 ασθενείς. Ωστόσο, πολύ γρήγορα ξαναγέμισαν από διακομιδές. Η θνητότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Αυτό δείχνει την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης ασθενών σε ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών» καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments