Διεθνή

Ινδία: Φωτιά σε ΜΕΘ κορωνοϊού με νεκρούς

Ινδία: Φωτιά σε ΜΕΘ κορωνοϊού με νεκρούς
Ινδία: Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο στην Ινδία.

Μία φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο κορωνοϊού στο ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ στην Ινδία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι ασθενών. Σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο Shivanand, στην Ρατζκότ, περίπου 237 χιλιόμετρα δυτικά της Γκαντιναγκάρ, της πρωτεύουσας του Γκουτζάρατ.

«Νωρίς σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά σε ΜΕΘ νοσοκομείου αναφοράς για την COVID-19 εδώ, έξι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε αξιωματούχος σε ινδικά ΜΜΕ. Επίσης, άλλοι 22 ασθενείς διακομίστηκαν σε άλλο νοσοκομείο. Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η φωτιά ξέσπασε στη ΜΕΘ από άγνωστη αιτία. Ωστόσο, οι αρχές υποπτεύονται πως οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εικόνες από το νοσοκομείο:

Σημειώνεται πως αυτή δεν ήταν η πρώτη πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Τον Αύγουστο, οκτώ ασθενείς είχαν χάσει τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά υπό παρόμοιες συνθήκες στην Αχμενταμπάντ, την πρώην πρωτεύουσα του Γκουτζάρατ. Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Βιτζάι Ρουπάνι εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν και υποσχέθηκε ότι θα προσφερθεί χρηματική βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 44.489 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 524 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 135.223 νεκρούς επί συνόλου 9,27 εκατομμυρίων μολύνσεων. Ωστόσο, οι νέες μολύνσεις παραμένουν κάτω από το όριο των 50.000 για περίπου δύο εβδομάδες. Η εξάπλωση του ιού είχε φθάσει στην κορύφωσή της τον Σεπτέμβριο. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ανησυχητική στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, όπου τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν πάνω από 6.200 μολύνσεις και 100 θάνατοι ασθενών. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα στη μεγαλούπολη είναι περισσότερα από 38.500.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments