Πολιτική

Κικίλιας για ΕΣΥ: «Το Σύστημα στέκεται όρθιο, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα»

Κικίλιας για ΕΣΥ: «Το Σύστημα στέκεται όρθιο, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα»
Κικίλιας για ΕΣΥ: «Από 37 οι ΜΕΘ έφτασαν τις 220» στη Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας.

Στο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στη Δράμα και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη δική του “μάχη” κόντρα στον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Σχολιάζοντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε στο OPEN: «Είναι συγκλονιστικές οι στιγμές που ζει η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος».

Παράλληλα, σημείωσε πως ολόκληρη η χώρα έχει υψηλό ιικό φορτίο, ενώ λόγω των επιβαρυμένων υγειονομικών συνθηκών τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ έκανε λόγο για μία «συγκλονιστική υπέρβαση» και πληροφόρησε ότι «από 37 οι ΜΕΘ έφτασαν τις 220» στη Βόρεια Ελλάδα. Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική μνεία στο άνοιγμα της αγοράς μετά τις 7 Δεκεμβρίου και αν θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα σε καραντίνα επαναλαμβάνοντας τη φράση του πρωθυπουργού, ότι δηλαδή δεν πρέπει να μιλάμε πλέον με ημερομηνίες, αλλά με βάση τα στοιχεία από την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, γεγονός φυσικά που θα κρίνει πότε θα γίνει η άρση του lockdown.

«Πέρα και πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία και να ξεπεράσουμε αυτήν την συγκλονιστική κρίση. Δεν έχω προτρέξει ποτέ να προκαταλάβω τις εξηγήσεις των επιστημόνων», είπε. Σε ερώτηση για τις καταγγελίες των υγειονομικών για υποστελέχωση του νοσοκομείου της Δράμας, ο υπουργός απάντησε ότι:

«Είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα έχει 12. Έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μια συγκλονιστική προσπάθεια. Δεν θα αφήσω κανέναν τόνισε να διασαλέψει τη μάχη που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους. Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη. Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα».

Τέλος, για τα εμβόλια δήλωσε ότι μόλις πάρουν έγκριση στην Ευρώπη την ίδια μέρα που θα πάνε στην Γερμανία ή την Πορτογαλία την ίδια μέρα θα έλθουν και στην Ελλάδα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δράμα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με C-130, το οποίο τους παρέλαβε από την Καβάλα και τους μετέφερε στον «Ευαγγελισμό» και στο «Αττικόν» προκειμένου να εισαχθούν σε ΜΕΘ, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη κάποια κλίνη στην πόλη τους. Όπως ανέφερε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, στο grtimes, «η πληρότητα αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Καβάλας είναι στο 100%». Ωστόσο, υπάρχουν κενές κλίνες Covid-19 εκτός ΜΕΘ, με τον ίδιο να εμφανίζεται αισιόδοξος, αναφέροντας ότι τις τελευταίες ημέρες προκύπτει μία επιπεδοποίηση της κατάστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments