Πως Να

Πως να μην πάρω κιλά στο lockdown

Πως να μην πάρω κιλά στο lockdown
Lockdown κιλά: Η κατανάλωση φαγητού είναι ένας από τους πειρασμούς της καραντίνας. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να πάρουμε κιλά.

Η καραντίνα σημαίνει λιγότερη κίνηση και περισσότερη κατανάλωση φαγητού, ακόμα και για να περάσει η ώρα. Ο ερχομός των Χριστουγέννων μπορεί να μας βρει σε καθεστώς lockdown και δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε παρηγοριά στα μελομακάρονα, στους κουραμπιέδες, στις δίπλες και σε κάθε λογής έδεσμα, που σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ – λόγω της ημέρας – μπορεί να μας οδηγήσει να πάρουμε παραπανίσια κιλά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε απλά βήματα για να αποφύγετε το έξτρα βάρος, όπως τα σταχυολόγησε το olivemagazine.gr.

Μην ξεφεύγετε από τον κανόνα 3-2

Προσπαθήστε να τηρείτε το πρόγραμμα σας, καταναλώνοντας 3 γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2 σνακ (κατά προτίμηση φρέσκα φρούτα), μέσα στην ημέρα. Επίσης, χρειάζεται να δώσετε προσοχή και στις μερίδες, τις οποίες θα προσαρμόζετε ανάλογα. Αν για παράδειγμα, το μεσημεριανό σας είναι πολύ φορτωμένο σε θερμίδες, προσπαθήστε το δείπνο να είναι πιο ελαφρύ π.χ. 1 χορτόσουπα ή 1 σαλάτα με αβγό.

Μειώστε το αλάτι

Η μεγάλη πρόσληψη αλατιού προκαλεί κατακράτηση υγρών. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μειώσετε την κατανάλωση του. Για να δώσετε γεύση στα κρεατικά προσθέστε μυρωδικά και μπαχαρικά.

Ετοιμάστε υγιεινά γεύματα

Με τόσο χρόνο στη διάθεση σας δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην μαγειρέψετε. Επιλέξτε απλές και υγιεινές συνταγές, με όσπρια, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, λευκό κρέας και ψάρι και περιορίστε το κόκκινο κρέας και τα γλυκά σε 1 φορά την εβδομάδα. Με άλλα λόγια, ακολουθήστε το μοντέλο της Μεσογειακής διατροφής και δεν θα χάσετε.

Περιορίστε το delivery

Καταλαβαίνουμε ότι στερείστε πολλά και ότι θέλετε έστω και λίγο να «κακομάθετε» τον εαυτό σας με φαγητό απ’ έξω, ειδικά τώρα που η επιλογή εξόδου για φαγητό δεν υπάρχει. Από την άλλη, καλό είναι να μην το παρακάνετε, παραγγέλνοντας καθημερινά delivery γιατί δεν μπορείτε να ελέγξετε ούτε τις μερίδες ούτε τις θερμίδες που καταναλώνετε και τις οποίες, φυσικά, λόγω των συνθηκών δεν καίτε με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν.

Μην αμελείτε τη γυμναστική

Η άσκηση σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας, αν όχι και να χάσετε μερικά κιλά, ακόμη και μέσα στο σπίτι. Αν δεν διαθέτετε όργανα γυμναστικής δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο YouTube θα βρείτε αρκετά βιντεάκια με ασκήσεις που δεν χρειάζονται γυμναστηριακό εξοπλισμό ή με τη χρήση αντικειμένων που έχετε ήδη στο σπίτι, όπως μία πετσέτα ή ένα φουλάρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments