Πολιτική

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Στη συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός – Το πρόγραμμά του

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Στη συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός – Το πρόγραμμά του
Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί δομές υγείας και θα συναντηθεί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να ενημερωθεί για την κρίσιμη κατάσταση στη συμπρωτεύουσα λόγω του κορωνοϊού.

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποκτήσει εικόνα από πρώτο χέρι για την κρίσιμη κατάσταση με τον κορωνοϊό στη συμπρωτεύουσα. Θυμίζουμε ότι χθες είχε και επικοινωνία με τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας εν όψει του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.

Όπως είναι φανερό, η κυβέρνηση ανησυχεί για την κατάσταση σε μια σειρά περιοχές, για τις οποίες οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Θυμίζουμε ότι χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως 18 Περιφέρειες είναι… στα κόκκινα. Τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει υψηλό, με ορισμένες περιοχές της χώρας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες.

Τέτοιες περιοχές και με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής 18 σε σύνολο 74 περιοχών: Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Τρίκαλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει στη συμπρωτεύουσα νωρίς το πρωί σε μια επίσκεψη που έχει να κάνει με τη δραματική κατάσταση στην οποία συνεχίζουν να βρίσκονται τα νοσοκομεία της πόλης, οι ΜΕΘ των οποίων παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες, ενώ και το υγειονομικό προσωπικό έχει φτάσει στα όρια του λόγω της κούρασης και της εντατικοποίησης της δουλειάς. Να σημειώσουμε ότι σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ άλλα 545 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η κυβέρνηση παρακολουθεί θορυβημένη τις εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη και η απορία όλων είναι το γιατί δεν σημειώνεται αισθητή πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων, παρά μια μικρή μόνο βελτίωση που δεν επιτρέπει στα νοσοκομεία να ανασάνουν.

Δεδομένου ότι στην πόλη βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες αρκετοί υπουργοί και στελέχη Οργανισμών που προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος για τη βελτίωση της κατάστασης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από όλους όσους συναντήσει, να εντείνουν, όσο μπορούν και με όσα μέσα διαθέτουν, την προσπάθεια για να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού.

Επίσης, θα επισκεφθεί και δομές υγείας, θα δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί, θα ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν και αναμένεται να ευχαριστήσει και το υγειονομικό προσωπικό για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

  • Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού, θα είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο νωρίς το πρωί.
  • Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το συντονιστικό επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Πυλαίας
  • Μετά θα μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
  • Από εκεί ο κ. Μητσοτάκης, θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο
  • Στις 12.30 θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο ΥΜΑΘ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα
  • Στις 2:00μμ θα παραχωρήσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments