Ελλάδα

Κορωνοϊός Πάτρα: «Κόκκινος» συναγερμός ενόψει του Αγίου Ανδρέα – Να τηρηθούν τα μέτρα ζήτησε ο πρωθυπουργός

Κορωνοϊός Πάτρα: «Κόκκινος» συναγερμός ενόψει του Αγίου Ανδρέα – Να τηρηθούν τα μέτρα ζήτησε ο πρωθυπουργός
Κορωνοϊός Πάτρα: Έντονη είναι η ανησυχία της κυβέρνησης για την Αχαΐα, καθώς παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή. Τι ζήτησε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.

«Βράζει» στον κορωνοϊό η χώρα, με αρκετές πόλεις μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα να εκπέμπουν “SOS”. H Δράμα, η Λάρισα και η Πάτρα καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις τις σχετικής λίστας, αφού τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση. Ειδικά για την Αχαΐα η ανησυχία των ειδικών είναι δεδομένη, λόγω και του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.

Μετά τις εικόνες και την εξέλιξη που είχε ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε σήμερα τηλεφωνικώς τόσο με τον δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, όσο και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στη συνομιλία τους τούς τόνισε την ανάγκη την αυστηρής τήρησης των μέτρων ενόψει της εορτής του πολιούχου της πόλης, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε τον δικό τους τρόπο σε αυτή την προσπάθεια. Η ανησυχία της κυβέρνησης για την κατάσταση στην Πάτρα φαίνεται και από το γεγονός πως αύριο, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, θα βρεθεί εκτάκτως στην πόλη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, στο Μέγαρο της Πάτρας.

Παρατείνεται το lockdown:

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις της για την παράταση των περιοριστικών μέτρων, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά για όλη τη χώρα. Τα νούμερα των κρουσμάτων και των πολιτών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με την πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας οδήγησαν τους ειδικούς να προτείνουν να μην τελειώσει η καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Αυτό επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου ο Στέλιος Πέτσας. Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι το lockdown παίρνει παράταση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. «Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο », τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε: «Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον  μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments