Ελλάδα

Σέρρες – Δράμα: Στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις πόλεις για τον κορωνοϊό

Σέρρες – Δράμα: Στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις πόλεις για τον κορωνοϊό
Σέρρες - Δράμα: Στο «κόκκινο» βρίσκεται η διασπορά του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε συναγερμό βρίσκονται Σέρρες και Δράμα, καθώς είναι ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό, σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, θα βρεθούν στις δύο πόλεις οι επικεφαλής και υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), με κομβικό ρόλο στον περιορισμό της διασποράς της νόσου με σκοπό την υποστήριξη και τη βελτίωση του συντονισμού με τις τοπικές Αρχές.

Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ο διοικητής της ΕΑΔ Άγγελος Μπίνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ο καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας Θεοκλής Ζαούτης, η επικεφαλής της Π.Υ Σερρών της ΕΑΔ Σωτηρία Παπαδοπούλου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος. Θα πραγματοποιηθεί σειρά συσκέψεων με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Στις συναντήσεις θα συμμετέχουν επίσης ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας Κωνσταντίνος Δινάκης, ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Κωνσταντίνος Κανακάρης, καθώς και από την Π.Ε. Σερρών η προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ευαγγελία Τανταλάκη και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Χορταράς. Στη συνέχεια της σύσκεψης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Γ.Ν. Σερρών, καθώς και συνάντηση εργασίας με τον αστυνομικό διευθυντή, Δημήτριο Μικρό και την προϊσταμένη του Σ.ΕΠ.Ε Σερρών Γιώτα Λιόντα.

Έπεσαν τα κρούσματα, αλλά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Θυμίζουμε ότι στην χθεσινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 1193 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 104227, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

Τα 4879 (4.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 27746 (26.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 603 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 162 (26.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 575 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2321 θανάτους συνολικά στη χώρα. 935 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με τον ΕΟΔΥ καθώς υπάρχουν δημοσιεύματα για το σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments