Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Τραυματίστηκε παίζοντας με το σκύλο του

Τζο Μπάιντεν: Τραυματίστηκε παίζοντας με το σκύλο του
Τζο Μπάιντεν: Ο Αμερικανός πρόεδρος τραυματίστηκε την ώρα που έπαιζε με το σκύλο του.

Ο Τζο Μπάιντεν, τραυματίστηκε στον αστράγαλό την ώρα που έπαιζε με ένα από τα σκυλιά του, με αποτέλεσμα να γυρίσει τον αστράγαλο του το Σάββατο,  αναφέρει το γραφείο του. Την Κυριακή, το 78χρονος νεοεκλεγείς πρόεδρος ων ΗΠΑ επισκέφθηκε ορθοπεδικό στο Νιούαρκ του Ντελαγουέρ, για εξέταση, στο Delaware Orthopaedic Specialists. Το γραφείο του Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι το στραμπούληγμα του 78χρονου αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη σοβαρότητα του τραυματισμού.

Ο Μπάιντεν έπαιζε με τον Major, το ένα από τα δύο σκυλιά του, το οποίο υιοθέτησε το 2018 και είναι το νεότερο από τα δυο γερμανικά ποιμενικά που έχει η οικογένεια. Τον πρώτο σκύλο, ονόματι Champ, η οικογένεια Μπάιντεν τον απέκτησε μετά τις εκλογές του 2008. Το ζεύγος Μπάιντεν είπε ότι θα φέρει τα σκυλιά τους στον Λευκό Οίκο ενώ στοχεύει να πάρει και μια γάτα. Ο Major θα γίνει ο πρώτος σκύλος που θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου και προέρχεται από άσυλο κακοποιημένων και εγκαταλειμμένων ζώων.

Την πρώτη ενημέρωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών θα έχει ο Μπάιντεν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα λάβει σήμερα Δευτέρα, για πρώτη φορά, την καθημερινή ενημέρωση που δέχεται ο ένοικος του Λευκού Οίκου από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανακοίνωσε η ομάδα του. Σε σύντομη ανακοίνωσή που δημοσιοποίησε για το πρόγραμμά του, το γραφείο του Μπάιντεν ανέφερε πως αφού διαβάσει την ενημέρωση, ο Δημοκρατικός πολιτικός θα συναντηθεί με συμβούλους του.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση επιδιώκει την συγκρότηση νέας σύμπραξης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να ξεπεράσει τις εντάσεις της περιόδου Τραμπ και για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που κάνει λόγο για σχέδιο το οποίο θα παρουσιασθεί τους ευρωπαίους ηγέτες κατά την σύνοδο κορυφής της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο προτείνει την ανασύσταση των ευρωαμερικανικών σχέσεων σε τομείς όπως η θέσπιση ψηφιακού ρυθμιστικού πλαισίου ή η αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού. «Ως ανοικτές και δημοκρατικές κοινωνίες και ως οικονομίες της αγοράς, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ συμφωνούν για την στρατηγική πρόκληση που συνιστά η αυξανόμενη διεθνής αυτοπεποίθηση της Κίνας, ακόμη και αν δεν συμφωνούμε πάντοτε για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπισή της», αναφέρεται στο κείμενο, το οποίο προτείνει την υιοθέτηση μίας νέας διατλαντικής ατζέντας κατά την διάρκεια συνόδου κορυφής ευρωπαϊκής Ενωσης – ΗΠΑ η οποία θα διεξαχθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments