Αθλητισμός

Παναθηναϊκός ρόστερ: Δεν πρόκειται να χαρίσει το συμβόλαιο του ο Αγιούμπ

Παναθηναϊκός ρόστερ: Δεν πρόκειται να χαρίσει το συμβόλαιο του ο Αγιούμπ
Παναθηναϊκός ρόστερ: Μερικά συμβόλαια «βαραίνουν» πολύ το «τριφύλλι».

O Γιασίν Αγιούμπ έχει κάνει μόλις δύο συμμετοχές φέτος στο πρωτάθλημα αφού δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, ενώ είχε και τα προβλήματά του με τους τραυματισμούς. Το συμβόλαιό του είναι αρκετά «βαρύ» και ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να το «ξεφορτωθεί», μόνο που αυτό δεν είναι εύκολο.

Σύμφωνα με το Sportime, που σχολιάζει το θέμα: «Αυτό που έχει ο Αγιούμπ «τρέχει» ως το καλοκαίρι του ’23. Όποια λοιπόν συζήτηση, απ΄ έξω απ’ έξω προς στιγμή, καλύτερα να μαζευτεί γιατί το 1,2 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνει ο Ολλανδός δεν το χαρίζει». Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο παίκτης δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να βρει αλλού τέτοιο συμβόλαιο, ενώ ούτε και η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι διατεθειμένη να του το πληρώσει για να το «σπάσει».

Να σημειώσουμε ότι ο Αγιούμπ έχει συνολικά συμπληρώσει 9 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό, χωρίς να έχει δικαώσει την επιλογή του από το «τριφύλλι».

Λίγα λόγια για τον Αγιούμπ

Γεννήθηκε στην Αλ Χοσέιμα του Μαρόκο στις 6 Μαρτίου 1994, όμως το 2000 εγκαταστάθηκε στο Άμστερνταμ με τους γονείς του. Έχοντας τόσο την ολλανδική όσο και τη μαροκινή υπηκοότητα, ο Αγιούμπ είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την εθνική του ομάδα. Κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής του φόρεσε τα χρώματα των «οράνιε». 

agioump

Σε μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του, ο Αγιούμπ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2011 με την Ολλανδία Κ17, έχοντας συμμετοχές σε όλη την πορεία εκτός από τον τελικό. Έπειτα από αυτήν τη διάκριση έπαιξε δύο φορές με την Ολλανδία Κ19 και άλλες δύο με την Ολλανδία Κ20. Κατόπιν, κλήθηκε να διαλέξει οριστικά πλέον ποια χώρα θα εκπροσωπήσει. Αφού διαπίστωσε ότι από τον Ολλανδό ομοσπονδιακό τεχνικό δεν υπήρχε ενδιαφέρον, ο Αγιούμπ προτίμησε το Μαρόκο.

Τότε συνομίλησε με τον προπονητή της πατρίδας του, τον Γάλλο Χερβέ Ρενάρντ, ο οποίος ήθελε τις υπηρεσίες του. Εντέλει ο Ρενάρντ κάλεσε τον Αγιούμπ στην Εθνική ομάδα για την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όμως ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε στη διοργάνωση. Ούτε καν το πρώτο φιλικό δεν πρόλαβε, ώστε να «γράψει» συμμετοχή με τη νέα Εθνική του.

Ο νεαρός από το 2018 ήταν παίκτης της Φέγενορντ αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί καθώς δεν προσαρμόστηκε ποτέ στο Ρότερνταμ και δεν θύμισε τον χαφ που εντυπωσίασε με την Ουτρέχτη. Έτσι έμεινε ελεύθερος. Πλέον έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα και προσπαθεί να ανοίξει ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην καριέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments