Ελλάδα

Μήνυμα Τσιόδρα: Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ

Μήνυμα Τσιόδρα: Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ
Μήνυμα Τσιόδρα: Ο γνωστό λοιμωξιολόγος φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην χώρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε το δικό του μήνυμα για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα. Ο γνωστός λοιμωξιολόγος φάνηκε αισιόδοξος, κάνοντας λόγο για «φως στην άκρη του τούνελ».

Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε στην πανδημία, καθώς και τις εξελίξεις με τα εμβόλια. «Θα νικήσουμε, γιατί σαν ανθρωπότητα έχουμε μάθει να νικάμε και ήδη έχουμε αισιόδοξα μηνύματα από τα εμβόλια» ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιόδρας.

Στη συνέχεια ο λοιμωξιολόγος ανέφερε: «Ελπίζω με κατανόηση και υπομονή να ξεπεράσουμε το τούνελ. Σίγουρα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αρκεί να έχουμε αλληλεγγύη, σεβασμό και να είμαστε ενωμένοι».

Οι εξελίξεις σε σχέση με τα εμβόλια

Οι Financial Times αναφέρουν ότι θα πρέπει να μην περιμένουμε να ξεκινήσουν το 2020 οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη, αφού κάτι τέτοιο θα αρχίσει από τον Ιανουάριο. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μετά τις 12 Ιανουαρίου, στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορέσει να ξεκινήσει στην Ευρώπη ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πηγές των FT, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για το εμβόλιο των Pfizer / BionTech και έως τις 12 Ιανουαρίου του 2021 εκείνος για το εμβόλιο της Moderna.

H εφημερίδα σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται ότι θα εκφράσει την άποψή του για το εμβόλιο των BionTech / Pfizer στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορημένη πηγή, πράγμα που σημαίνει ότι η διανομή του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει πριν από τον Ιανουάριο.

Το επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο ΕΜΑ

Λίγο αφού οι Financial Times δημοσίευσαν τις πληροφορίες αυτές, ο EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) ανακοίνωσε ότι αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου την αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer για την Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε επίσης ότι έχει δεχτεί αίτηση για άδεια διάθεσης στην αγορά του υποψήφιου εμβόλιου της Moderna Inc και πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για το εμβόλιο αυτό μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι κατέθεσαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους. Ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει τον κυλιόμενο έλεγχο των δεδομένων της μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον Οκτώβριο. svg%3E

Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που ήρθαν σε γνώση των Financial Times, στο χρονοδιάγραμμά του της περασμένης εβδομάδας ο EMA έθετε ως στόχο την 22α Δεκεμβρίου, στην καλύτερη περίπτωση, για την διατύπωση της άποψης του επί των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συζητήθηκε χθες, αυτή η ημερομηνία μπορεί να μετακινηθεί.

Η αίτηση των δύο εταιρειών έρχεται μετά την αντίστοιχη αίτηση στον αμερικανικό FDA στις 20 Νοεμβρίου, κίνηση που έφερε τις δύο εταιρείες ένα βήμα πιο κοντά στη διάθεση του σκευάσματός τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments