Ελλάδα

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος – Επιστρέφει σε κανάλι έκπληξη

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος – Επιστρέφει σε κανάλι έκπληξη
Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος: Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι ερωτήσεων κάνει come back.

Τις δύο τελευταίες σεζόν έχουμε δει πολλές επιστροφές παλιών σειρών ή παιχνιδιών στην ελληνική τηλεόραση. Τα κανάλια παίζουν το «χαρτί» της νοσταλγίας, αλλά και των επιτυχημένων επιλογών από το παρελθόν.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν η επαναφορά της σειράς «Καφέ της Χαράς» στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, 15 χρόνια μετά το τέλος του. Όπως όλα δείχνουν όμως οι επιστροφές θα συνεχιστούν. Είναι άλλωστε πολλά τα προγράμματα που έχουν αγαπηθεί πολύ από το τηλεοπτικό κοινό και τα κανάλια σχεδιάζουν την επαναφορά τους.

Ένα από αυτά είναι και το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι ερωτήσεων «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».

Πρόκειται για τηλεπαιχνίδι γνώσεων που γνώρισε μεγάλη επιτυχία όλη την προηγούμενη δεκαετία. Μεταδόθηκε στο Mega, τη ΝΕΤ και έκλεισε την πορεία του στον ALPHA όπου το παρουασίαζε ο Θοδωρής Αθερίδης. Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια παρουσιαστής του ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Δείτε βίντεο από παλιότερη εκπομπή

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real Life» το τηλεπαιχνίδι είναι πολύ κοντά να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που έχει προβάδισμα για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο «Εκατομμυριούχος» θα επιστρέψει από την JK Production του Γιάννη Καραγιάννη.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι προορίζεται για την επόμενη σεζόν. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει ποιος θα είναι τελικά ο παρουσιαστής ή η παρουσιάστρια του προγράμματος.

Μερικά λόγια για το δημοφιλές παιχνίδι

Το «Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος» είναι τηλεπαιχνίδι γνώσεων, βασισμένο στο βρετανικό Who Wants to be a Millionaire, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1999 στο Mega Channel. Το 2010, ο Εκατομμυριούχος επιλέχθηκε ως το πιο αγαπημένο τηλεπαιχνίδι στα 20 χρόνια του Mega. Το παιχνίδι γυριζόταν στα studios Καραμάνου, στους Αγίους Αναργύρους.

Το τηλεπαιχνίδι ξεκίνησε να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 1999 στο Mega Channel, όπου προβαλλόταν μέχρι το φθινόπωρο του 2002 (με τις επαναλήψεις). Το φθινόπωρο του ίδιου έτους, την προβολή του πήρε η ΝΕΤ, ως το φθινόπωρο του 2004 (με τις επαναλήψεις). Την τηλεοπτική σεζόν 2004-2005, ο Εκατομμυριούχος δεν προβλήθηκε καθόλου. Επανήλθε το φθινόπωρο του 2005, στον Alpha TV, με τον Θοδωρή Αθερίδη, καινούργια ποσά και μια καινούργια βοήθεια. Η προβολή του στον Alpha, διήρκεσε από το φθινόπωρο του 2005 ως τον Ιούνιο του 2006. Από τον Ιούνιο του 2006 ως το Νοέμβριο του 2006, προβάλλονταν σε επανάληψη επεισόδια της σεζόν 2005-2006, πάλι από τον Alpha.

Πώς παιζόταν

Ο παίκτης έπρεπε να απαντήσει σωστά σε 15 ερωτήσεις για να κερδίσει 50.000.000 δραχμές μέχρι το 2001, €150.000 μέχρι το 2004 και €250.000 το 2005-2006. Για κάθε ερώτηση, υπήρχαν τέσσερις πιθανές απαντήσεις, με μία μόνο σωστή. Ο παίκτης, για να κερδίσει το χρηματικό ποσό, είχε στην διάθεσή του τρεις βοήθειες: το 50-50, του τηλεφώνου και του κοινού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments