Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις για τις γιορτές

Κορωνοϊός Ιταλία: Αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις για τις γιορτές
Κορωνοϊός Ιταλία: Η χώρα έχει ήδη καταγράψει περισσότερους από 57.000 θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και η κυβέρνηση φοβάται ένα τρίτο κύμα μετά τις γιορτές.

Νομοθετικό διάταγμα που προβλέπει την σκλήρυνση των όρων μετακίνησης στο εσωτερικό της χώρας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υιοθέτησε το βράδυ της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου η ιταλική κυβέρνηση. Έτσι, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού από τις 21 Δεκεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου του 2021, θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από την μία στην άλλη στις 20 περιφέρειες της Ιταλίας, εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι υγείας ή εργασίας.

Μέχρι σήμερα ήταν δυνατή η μετακίνηση από μια περιοχή που έχει καταχωριθεί στις “κίτρινες”, δηλαδή στην οποία η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει μέτριο κίνδυνο, σε μια άλλη του ιδίου χρώματος.

Οι μετακινήσεις ανάμεσα στις περιοχές που έχουν καταχωριθεί στις “πορτοκαλί”, όπου η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει επιδείνωση, και ανάμεσα στις “κόκκινες”, όπου η κατάσταση είναι σοβαρή, είχαν ήδη απαγορευτεί. Παράλληλα θα απαγορευτούν στις 25 και στις 26 Δεκεμβρίου, όπως και την 1η Ιανουαρίου, οι μετακινήσεις εκτός του δήμου των πολιτών, παρά μόνον αν υπάρχουν λόγοι υγείας ή εργασίας.

Σημειώνεται πως η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού. Έχοντας ήδη καταγράψει περισσότερους από 57.000 θανάτους εξαιτίας της νόσου, η κυβέρνηση φοβάται ένα τρίτο κύμα μετά τις γιορτές αν δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα, καθώς το δεύτερο κύμα φαίνεται ότι έχει ήδη κορυφωθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, αναμένεται να υπογράψει εντός της ημέρας ένα πολύ πιο λεπτομερές νομοθετικό διάταγμα, στο οποίο, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, θα ανανεωθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 22:00 τοπική ώρα. Με αυτό μπορεί επίσης να εισαχθεί μια επιβολή καραντίνας στους Ιταλούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής και να ανακοινωθεί ότι θα κλείσουν οι πίστες και οι αναβατήρες στα χιονοδρομικά κέντρα.

Στα 19.350 τα νέα κρούσματα:

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των ιταλικών αρχών, καταγράφηκαν 19.350 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, αλλά τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν 182.100. Επίσης, έχασαν την ζωή τους 785 άνθρωποι. Σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, όταν οι νοσούντες είχαν ξεπεράσει, σε ημερήσια βάση, τις 25.000, είναι σαφές ότι ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας άρχισε να περιορίζεται. Παρά ταύτα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει ότι η Ιταλία, από τις 22 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, ήταν η τέταρτη χώρα παγκοσμίως σε καταγραφή κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments