Ελλάδα

Γρηγορόπουλος επέτειος: Ένταση και προσαγωγές σε διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα

Γρηγορόπουλος επέτειος: Ένταση και προσαγωγές σε διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα
Γρηγορόπουλος επέτειος: Παρά τα μέτρα που έλαβε η Ελληνική Αστυνομία, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις.

Ένταση, επεισόδια και προσαγωγές έχουν σημειωθεί από νωρίς το πρωί τη Κυριακής (6 Δεκεμβρίου) σε αρκετές πόλεις της χώρας, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η ανησυχία που υπήρχε στην Ελληνική Αστυνομία για αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις επιβεβαιώθηκε, παρά τα μέτρα με στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη την επικράτεια και κλείνοντας ορισμένους- κομβικής σημασίας- σταθμούς του Μετρό στην Αθήνα.

Έτσι πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά. Επίσης, από νωρίς το πρωί οι έλεγχοι των Αρχών είναι εξονυχιστικοί, ιδιαίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Προσαγωγές ατόμων στα Εξάρχεια

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα έχουν προσαχθεί από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων περισσότερα από δεκαπέντε άτομα, την ώρα 24 συνολικά σταθμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ έχουν κλείσει με εντολή των αρμόδιων αρχών.

Μάλιστα, από νωρίς το πρωί της Κυριακής ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, μελών του ΚΚΕ μ-λ επιχείρησε να ανοίξει πανό και να πορευθεί στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογείου, με αποτέλεσμα η Ελληνική Αστυνομία να προβεί σε προσαγωγές.

Έλεγχοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την αποφυγή συγκέντρωσης ατόμων και διαδηλώσεων λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το grtimes, αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή τουλάχιστον ενός ατόμου επί της οδού Αριστοτέλους, καθώς μετά από έλεγχο εντοπίστηκε ένα πανό σε μια τσάντα πλάτης.

Ένταση σε συγκέντρωση στα Χανιά

Την ίδια ώρα, ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Λίγο μετά τις 12.οο το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν. Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην Πάτρα

Ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη κυρίως από άνδρες των ΜΑΤ, έχουν περικυκλώσει το μεσημέρι της Κυριακής το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Στο σημείο, έχουν συγκεντρωθεί άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, και πραγματοποιούν πορεία με πανό με συνθήματα. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest, άνδρες της Αστυνομίας προσπαθούν να τους εμποδίσουν να εξέλθουν του σημείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments