Ελλάδα

Κατερίνη κακοκαιρία: Έγινε αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κατερίνη κακοκαιρία: Έγινε αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Κατερίνη κακοκαιρία: Ο Κώστας Κουκοδήμος ζήτησε να τεθούν όλες οι δημοτικές ενότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σοβαρές ήταν οι συνέπειες της κακοκαιρίας στην Κατερίνη. Ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος ζήτησε από την Πολιτική Προστασία να τεθούν όλες οι δημοτικές κοινότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αιτία ήταν οι πολύ έντονες βροχοπτώσεις και τα προβλήματα που δημιούργησαν.

Ο Κώστας Κουκοδήμος, μιλώντας στο GRTimes.gr, δηλώνει ότι μπορεί στην Κατερίνη να υποχώρησε ο κίνδυνος, ωστόσο η πόλη θωρακίζεται για τα νέα έντονα φαινόμενα που αναμένονται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Η θεομηνία που έπληξε την Πιερία από το βράδυ της Κυριακής/12 με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν από το Θερμαϊκό κόλπο, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Κατερίνης. Τα κύματα, διάβρωσαν την ακτή και η θάλασσα μπήκε στη στεριά.

«Κάναμε αίτημα για να μπούμε σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης, καθώς ο νομός είχε παντού προβλήματα. Είχαμε πρόβλημα στο Σβορώνο Πιερίας. Ένα ρέμα που υπό κανονικές συνθήκες έρεε αμελητέας ποσότητας νερό, παραφούσκωσε! Ευτυχώς δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, πέρα από πλημμύρες στα γύρω χωράφια και σε κάποιες αυλές σπιτιών. Επίσης είχαμε πρόβλημα με τα φράγματα της Εξοχής και του Τριλόφου. Φοβηθήκαμε για τον ποταμό Πέλεκα, αλλά ξεπεράσαμε τον κίνδυνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κατερίνης.

Δείτε φωτογραφίες

To meteo.gr σε βίντεο του παζουσιάζει πώς κινήθηκε η κακοκαιρία. Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο παρουσιάζεται η κίνηση του ψυχρού μετώπου που διέσχισε τη χώρα τη Δευτέρα 07/12, μέσα από επεξεργασμένες δορυφορικές εικόνες. Η χρωματική κλίμακα αντιπροσωπεύει τις θερμοκρασίες στις κορυφές των νεφών, με τα ψυχρότερα νέφη που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη στην ατμόσφαιρα να αποτυπώνονται με εντονότερες κόκκινες αποχρώσεις. Η καταγραφή των εικόνων αφορά στο διάστημα 02:00-17:00 της Δευτέρας.

Πού έπεσε το περισσότερο νερό

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Όπως προκύπτει από αυτόν, στο Δίον Πιερίας η ολική βροχόπτωση έως το μεσημέρι της Δευτέρας 7/12 έφτασε τα 205 χιλιοστά βροχής, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην περιοχή, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments