Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Μια «ανάσα» από τους 19.000 οι νεκροί – Αυστηρότερο lockdown μέχρι τις 5 Ιανουαρίου

Γερμανία κορωνοϊός: Μια «ανάσα» από τους 19.000 οι νεκροί – Αυστηρότερο lockdown μέχρι τις 5 Ιανουαρίου
Γερμανία κορωνοϊός: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και τα θύματα του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Στη δίνη του κορωνοϊού έχει αφεθεί η Γερμανία, η οποία είναι θέμα χρόνου να σπάσει το φράγμα των 19.000 νεκρών. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε κατά 12.332 φθάνοντας τα 1.183.655, σύμφωνα με τα δεδομένα, τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, άλλοι 147 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του Sars-Cov-2 να πλησιάζει πλέον τις 19.000. Σημειώνεται, ότι ως αυτήν την ώρα οι νεκροί ανέρχεται σε 18.919, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αυστηρότερο lockdown μέχρι τις 5 Ιανουαρίου στη Βαυαρία:

Το κρατίδιο της Βαυαρίας είναι αυτό που έχει μέχρι στιγμής καταγράψει τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων και για το λόγο αυτό θα επιβάλει αυστηρότερο lockdown από την προσεχή Τετάρτη έως τις 5 Ιανουαρίου. “Οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μονάχα αν έχουν καλό λόγο”, δήλωσε επί του θέματος ο πρωθυπουργός, Μάρκους Σέντερ, προσθέτοντας πως θα υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων για τα Χριστούγεννα, όχι όμως για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς. «Η κατάσταση είναι δυστυχώς σοβαρή. Τα μέτρα απλά δεν επαρκούν. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα», επισήμανε.

Οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά, στον γιατρό ή για μια βόλτα, ενώ βραδινές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας σχεδιάζονται για τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων. Τα καταστήματα και τα σχολεία παραμένουν ανοικτά, όμως τα παιδιά ηλικίας άνω των 13 ετών θα πρέπει να παρακολουθούν εναλλακτικά τα μαθήματά τους στις τάξεις. Ο Σέντερ θα επιδιώξει την έγκριση των νέων μέτρων από το περιφερειακό κοινοβούλιο αύριο, Τρίτη.

Την ώρα που η Γερμανία κατάφερε να θέσει την επιδημία υπό έλεγχο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ένα φονικότερο δεύτερο κύμα και επέβαλε μέτρα στις αρχές του Νοεμβρίου, κλείνοντας εστιατόρια και μπαρ και περιορίζοντας τις δημόσιες συναθροίσεις. Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, ένας ειδικός στον τομέα της υγείας του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, ζήτησε τα νέα μέτρα στη Βαυαρία να επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments