Αθλητισμός

Ολυμπιακός πρόγραμμα: Στο φουλ οι μηχανές των «ερυθρολεύκων» για τον Ιανουάριο

Ολυμπιακός πρόγραμμα: Στο φουλ οι μηχανές των «ερυθρολεύκων» για τον Ιανουάριο
Ολυμπιακός πρόγραμμα: Η καινούρια χρονιά θα βρει τους ερυθρολεύκους με γεμάτο πρόγραμμα, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας περιλαμβάνουν ντέρμπι, εκτός έδρας αγώνες αλλά και Κύπελλο.

Το 2021 ξεκινάει με βαρύ πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό με πολλές και κρίσιμες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Εξ΄ αναβολής παιχνίδια, ντέρμπι, εκτός έδρας και Κύπελλο είναι το σκηνικό που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι». Οι μέρες των γιορτών θα είναι μέρες ξεκούρασης και η αντοχή που θα δείξει ο Πειραιάς τον Ιανουάριο θα κρίνει την πορεία του αλλά και την δυναμική του.

Το τεστ του Γενάρη

Σύμφωνα με το Sdna.gr, η εκκίνηση στη νέα χρονιά θα δοθεί βέβαια στο Καραϊσκάκη, αφού την Κυριακή 3/1 οι Πειραιώτες υποδέχονται την ΑΕΚ για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten. Το ματς αυτό έχει ήδη οριστεί, όπως επίσημη είναι και η ημερομηνία για το επόμενο ματς, τρεις μέρες αργότερα. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6/1 ο Ολυμπιακός αρχίζει την «περιοδεία» στην περιφέρεια, με πρώτο σταθμό την Τρίπολη και το ματς με τον Αστέρα για την εμβόλιμη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ένα διήμερο ρεπό και μετά πάλι εκτός έδρας

Μετά από μόλις ένα κενό διήμερο, το οποίο θα περιλαμβάνει και ένα ακόμη ταξίδι οδικώς, ανηφορίζει προς το Αγρίνιο, για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό το Σάββατο 9/1, για την 16η αγωνιστική. Και παρότι οι ημερομηνίες ακόμη δεν είναι επίσημες, είναι «κλειδωμένες» καθότι μετά από λίγα 24ωρα ακολουθεί το εξ αναβολής ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, για την 6η αγωνιστική. Αυτό πάει πια για την Τετάρτη 13/1, από τη στιγμή που βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου, είναι η μοναδική διαθέσιμη ημερομηνία.

Βεβαίως, πριν φτάσει στο πρώτο ματς της χρονιάς για το Κύπελλο, το επόμενο σαββατοκύριακο 16-17/1 υπάρχει κανονικά πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής. Ακολούθως, το τριήμερο Τρίτη 19-Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, «κλείδωσε» από την ΕΠΟ για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (σ.σ. αν δεν μπουν οι ομάδες της SL2).

Έξι ματς σε δεκαεννιά μέρες

Τα συγκεκριμένα 6 ματς λοιπόν είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τα παίξει το πολύ μέσα σε 19 μέρες. Ωστόσο, ο Ιανουάριος δεν… τελειώνει εκεί. Όπως δεν υπάρχει και μεγάλο περιθώριο ευελιξίας για πιθανές επόμενες αναβολές. Αν δεν υπάρξουν τέτοιες, τότε για τον υπόλοιπο μήνα, ο Ολυμπιακός θα εξακολουθεί να βρίσκεται στα… κόκκινα.

Το Σ/Κ 23-24 Ιανουαρίου είναι αυτό που λογικά θα φιλοξενήσει την 18η αγωνιστική, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο. Και στο φινάλε του μήνα πια, μια βδομάδα αργότερα και το Σ/Κ 30/31 Ιανουαρίου ακολουθεί προφανώς η 19η αγωνιστική. Η αγωνιστική για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ! Ένα ντέρμπι που -επαναλαμβάνεται- αν δεν υπάρξουν άλλες αναβολές στο «κλείσιμο» του μήνα αυτού, θα διεξαχθεί πριν τους επαναληπτικούς για την 1η φάση του Κυπέλλου, οι οποίοι ορίστηκαν για το τριήμερο 2-4 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες

Κυριακή 3/1: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 14η αγ.

Τετάρτη 6/1: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 15η αγ.

Σάββατο 9/1: Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 16η αγ.

Τετάρτη 13/1: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 6η αγ.

Σ/Κ 16-17: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 17η αγ.

Τρι-Πεμ 19-21/1: Κύπελλο 1η φάση (1ο)

Σ/Κ 23-24: Ατρόμητος – Ολυμπιακός 18η αγ.

Σ/Κ 30/31: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 19η αγ.

Τρι-Πεμ 2-4/2: Κύπελλο 1η φάση (2ο)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments