Οικονομία

Περιφέρεια Αττικής: Έχει διαθέσει πάνω από 430 εκατομμύρια ευρώ για τη διαχείριση της πανδημίας

Περιφέρεια Αττικής: Έχει διαθέσει πάνω από 430 εκατομμύρια ευρώ για τη διαχείριση της πανδημίας
Περιφέρεια Αττικής: «Από την έναρξη της πανδημίας την άνοιξη του 2020 μέχρι σήμερα, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει θέσει στη διάθεση του ΕΣΥ, των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας και των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της Αττικής πάνω από 430 εκατομμύρια ευρώ», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση- απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στην επιστολή της Ρένας Δούρου σχετικά με τον εορταστικό στολισμό του Λεκανοπεδίου.

Σημειώνεται ότι η επικεφαλής της παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου “Δύναμη Ζωής”, στην επιστολή της, πέρα των ενεργειών που είχε προωθήσει επί διοίκησής της, για την ενίσχυση του ΕΣΥ (41,6 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό, 740.000 για 68 κλίνες και 18 αναπνευστήρες για τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής) πρότεινε να διατεθεί η δαπάνη των 700.000 ευρώ για τον φετινό εορταστικό στολισμό του οδικού δικτύου, στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Αναλυτικά τα χρήματα που διατέθηκαν για τη στήριξη της δημόσιας υγείας κατά το τελευταίο 9μηνο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκηση της Περιφερείας, είναι μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020:

  • 22 εκατ. ευρώ, για αγορά εξοπλισμού υγείας για τα Νοσοκομεία της Αττικής και τις Υγειονομικές της Περιφέρειες.
  • 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των φορέων Υγείας της Αττικής, με επικουρικό προσωπικό Ιατρών και Νοσηλευτών σε 73 φορείς Υγείας της Περιφέρειας.
  • Για την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας , με σκοπό την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε περιοχές της Αττικής όπου υπάρχει συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων.
  • 10 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αναβάθμιση των εργαστηρίων του ΚΕΔΥ.
  • Χρηματοδότηση του υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με 600.000 ευρώ για την προμήθεια περιπολικού σκάφους με υγειονομικό εξοπλισμό για την μεταφορά ασθενών με Covid.

Επίσης από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας:

  • Δόθηκαν για την ενίσχυση της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας της Αττικής 41,6 εκατ. ευρώ, ενώ έχει παραδοθεί στα νοσοκομεία εξοπλισμός ύψους 28 εκατ. ευρώ,
  • Διατέθηκαν 740 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του εξοπλισμού των ΜΕΘ και ΜΑΦ Νοσοκομείων της Αττικής. Έχει ολοκληρωθεί ήδη η εγκατάσταση 10 αναπνευστήρων στον Ευαγγελισμό, ενώ το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν άλλοι 8 αναπνευστήρες ΜΕΘ στο Αττικό, 50 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ σε Τζάνειο, Ασκληπιείο, Θριάσιο, Αττικόν και 18 κρεβάτια στις ΜΕΘ Εμφραγμάτων στον Ευαγγελισμός.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο στολισμός της Αττικής κοστίζει μόλις το 0,0016%, των δαπανών για την υγεία και την επιχειρηματικότητα και εκφράζεται απόλυτη συμφωνία με την άποψη της Ρ. Δούρου ότι «απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί την περίοδο αυτή η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments