Ελλάδα

Βατόπουλος για διασπορά κορωνοϊού: «Είμαστε σε οριακό σημείο, ο ιός βρίσκεται παντού»

Βατόπουλος για διασπορά κορωνοϊού: «Είμαστε σε οριακό σημείο, ο ιός βρίσκεται παντού»
Βατόπουλος για διασπορά κορωνοϊού: Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο καθηγητής Μικροβιολογίας ενόψει των εορτών.

Στο πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν πιστά τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό ενόψει και των Χριστουγέννων στάθηκε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως “η όποια άρση των μέτρων ενόψει των εορτών δεν θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον κορωνοϊό να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο».

«Ό, τι είναι να γίνει, δεν πρέπει να αυξήσει την κινητικότητα του ιού, μην δώσουμε την ευκαιρία στον ιό να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είμαστε σε οριακό σημείο, ο ιός βρίσκεται παντού. Δεν θέλουμε με τίποτα το πισωγύρισμα. Να βρεθούν τρόποι αγοράς ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στο Open.

«Έχουμε συρροές ακόμη και σε μικρά χωριά, είναι τόσο οριακή η κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος στη συνέχεια.

Αναφορικά με το εμβόλιο και τις αλλεργίες που εμφάνισαν δύο άτομα που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer στη Μεγάλη Βρετανία, ο καθηγητής είπε: «Οι αλλεργίες είναι πάντα ένα πρόβλημα με τα σκευάσματα. Το εμβόλιο είναι το βασικό μας εργαλείο για την επιστροφή στην κανονικότητα».

“Δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ”

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στις μολυσμένες περιοχές της χώρας σημειώνοντας: «Τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο παραμένουν υψηλά. Τα πιο πολλά – ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμού – εντοπίζονται στους Νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Ανησυχητική κρίνεται – με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών – και η κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Την ίδια στιγμή, πιεστική εξακολουθεί να παραμένει και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και ιδίως στις ΜΕΘ των οποίων το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 83% στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη. Το συμπέρασμα από την αξιολόγηση των δεδομένων δεν είναι δυστυχώς ικανοποιητικό: δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στο βαθμό που αναμενόταν. Με ευθύνη όλων μας. Δεν μπορούμε, κατ’ επέκταση, να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τον τρόπο και στον χρόνο που όλοι θα θέλαμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments