Διεθνή

Μακρόν Τουρκία: Ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Γαλλίας – Η ΕΕ έδειξε την ικανότητά της να είναι αυστηρή

Μακρόν Τουρκία: Ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Γαλλίας – Η ΕΕ έδειξε την ικανότητά της να είναι αυστηρή
Μακρόν Τουρκία: «Οι νέες κυρώσεις που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν ότι η ΕΕ δεν θα δεχθεί πλέον αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «απέδειξε την ικανότητά της να δείξει αυστηρότητα» απέναντι στην Τουρκία υιοθετώντας κυρώσεις για τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Δώσαμε μία ευκαιρία στην Τουρκία τον Οκτώβριο, αλλά διαπιστώσαμε ομοφώνως ότι η εν λόγω χώρα συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Οι νέες κυρώσεις που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν ότι η ΕΕ δεν θα δεχθεί πλέον αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η Ένωση παραμένει ανοικτή σε διάλογο με την Τουρκία.

Να αναφέρουμε πως ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού έγινε νωρίς σήμερα το πρωί ολιγόλεπτη συζήτηση για το BREXIT και είχε προηγήθει μακρά νύχτα διαβουλεύσεων για το κλίμα, οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας ο στόχος είναι η μείωση των ρύπων στο 55% μέχρι το 2030.

Η Άγκυρα απορρίπτει τη «μεροληπτική και παράνομη» προσέγγιση της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής

Η Τουρκία απορρίπτει τη «μεροληπτική και παράνομη» προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου και καλεί την ΕΕ να ενεργεί ως έντιμος διαμεσολαβητής στη συνεχιζόμενη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε πως η διάσκεψη, την οποία προτείνει, με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν θαλάσσια ζητήματα στην περιοχή και πρόσθεσε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη για συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις. Κάλεσε την ΕΕ να ενεργεί «με αρχές, στρατηγικά και με ορθή κρίση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments