Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer – BioNTech: Τη Δευτέρα οι πρώτες παρτίδες – Πόσοι θα εμβολιασθούν

Εμβόλιο Pfizer – BioNTech: Τη Δευτέρα οι πρώτες παρτίδες – Πόσοι θα εμβολιασθούν
Εμβόλιο Pfizer - BioNTech: Αυτή η πρώτη φάση αφορά περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου καταφθάνουν στα κέντρα εμβολιασμού της χώρας οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer – BioNTech εναντίον του κορωνοϊού, που έλαβαν άδεια χθες Παρασκευή (11 Δεκεμβρίου), στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σκοπός να αρχίσουν αμέσως να χορηγούνται στους Αμερικανούς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές. «Η διανομή έχει ξεκινήσει και τα πρώτα φορτία θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Γκας Πέρνα, της επιχείρησης Warp Speed που ανέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τη διανομή του εμβολίου.

«Είμαστε εκατό τοις εκατό σίγουροι για ένα επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο θα παραδώσουμε το εμβόλιο στους Αμερικανούς» τότε, προσέθεσε, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει χθες βράδυ, μετά την επείγουσα έγκριση χρήσης του εμβολίου που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές, πως οι πρώτοι εμβολιασμοί με αυτό το πρώτο εμβόλιο θα γίνονταν μέσα σε 24 ώρες, δηλαδή σήμερα.

Όμως η Pfizer γνωστοποίησε πως οι πρώτες παρτίδες δεν θα έφευγαν πριν από αύριο, Κυριακή, από το εργοστάσιό της στην πολιτεία Μίσιγκαν. «Μπορούμε να περιμένουμε πως 145 κέντρα σε όλες τις πολιτείες θα λάβουν το εμβόλιο τη Δευτέρα, 425 κέντρα επιπλέον την Τρίτη. Και τα 66 τελευταία κέντρα την Τετάρτη, με τα οποία θα τελειώσει η πρώτη παράδοση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech», εξήγησε ο στρατηγός Πέρνα.

Αυτή η πρώτη φάση αφορά περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους ενώ διευκρίνισε πως καμία παρτίδα εμβολίων δεν είχε «τοποθετηθεί από πριν» προτού δώσει την έγκρισή του ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων χθες βράδυ.

Τι απαντά ο FDA για το αν δέχθηκε «πολιτική πίεση»;

Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) δήλωσε σήμερα Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ότι δεν υπέστη καμία πολιτική «πίεση» προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για ένα πρώτο εμβόλιο εναντίον της νόοσυ COVID-19 και υποβάθμισε τους κινδύνους που συνδέονται με «σοβαρές αλλεργίες».

«Εργαστήκαμε γρήγορα λόγω της επιτακτικότητας που συνιστά αυτή η πανδημία, όχι λόγω οιασδήποτε εξωτερικής πίεσης», δήλωσε ο επικεφαλής της, Στίβεν Χαν, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, κατόπιν της έγκρισης από τον Οργανισμό για την επείγουσα χρήση του εμβολίου της συμμαχίας Pfizer – BioNTech, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα σε μια τεράστια επιμελητειακή επιχείρηση για τη διανομή του παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments