Άποψη

Πιάσαμε τους Τούρκους κατασκόπους στο έδαφος αλλά έχουμε αφήσει τα τουρκικά UAV να βλέπουν τα πάντα

Πιάσαμε τους Τούρκους κατασκόπους στο έδαφος αλλά έχουμε αφήσει τα τουρκικά UAV να βλέπουν τα πάντα
Ελλάδα Τουρκία: Η γειτονική χώρα «διάβασε» την αντίδραση μας και προχώρησε, φθάνοντας πλέον στο σημείο να έχει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, μονίμως πέριξ των νησιών μας.

Η υπόθεση κατασκοπείας της Ρόδου μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για να αναδειχθεί ο πραγματικός ρόλος των τουρκικών προξενείων στην Ελλάδα και να οδηγηθούμε ακόμα και στο κλείσιμο τους.

Λέμε να αναδειχθεί κι όχι να διερευνηθεί, γιατί ο ρόλος τους είναι πασίγνωστος στις ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ειδικά στη Κομοτηνή και όπως φάνηκε και από την υπόθεση της Ρόδου και στα Δωδεκάνησα. Απλά καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να τα κλείσει «για να μην προκαλέσουμε την Τουρκία».

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης υπάρχουν δύο θέματα. Το ένα έχει να κάνει με το ερώτημα, γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες. Οι γνωρίζοντες λένε ότι «αυτά προβλέπουν οι νόμοι» και ως γνωστόν στην Ελλάδα ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις οι νόμοι τηρούνται. Θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες… καθυστερήσεις; Προφανώς… Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τη σημασία των πληροφοριών που έδιναν στην Τουρκία οι δύο συλληφθέντες. Αυτό θα διερευνηθεί από τις αρχές.

Όμως δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τα όσα αρχικά διέρρευσαν. Ο ένας εκ των δύο, μάγειρας σε πλοίο της ακτοπλοΐας φωτογράφιζε τις θέσεις των ελληνικών πολεμικών πλοίων, λένε οι πληροφορίες. Δεν θα το αμφισβητήσουμε αλλά για να έχουμε μια πραγματική εικόνα της κατάστασης, διόλου ευχάριστη για τα συμφέροντα μας θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν πια και τόσο ανάγκη τον μάγειρα του πλοίου Αρχάγγελος.

Η λογική του «να μην προκαλέσουμε»

Τουρκικά UAV πετούν όλο το 24ωρο, κάθε μέρα στα Δωδεκάνησα. Παντού… Κι ως γνωστόν όλα έχουν κάμερες από τις οποίες έχουν δυστυχώς εξαιρετική όχι μόνο του Στόλου μας αλλά και όλων όσων συμβαίνουν στα νησιά μας. Όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα τουρκικά UAV στο Αιγαίο, τέθηκε το θέμα της κατάρριψης τους. Το πιθανότερο ήταν η Τουρκία να μη βγάλει τσιμουδιά και να «μαζευτεί». Δεν καταρρίφθηκε κανένα, επικρατώντας φαίνεται πάλι η λογική «να μην προκαλέσουμε».

Η Τουρκία «διάβασε» την αντίδραση μας και προχώρησε, φθάνοντας πλέον στο σημείο να έχει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, μονίμως πέριξ των νησιών μας. Το πιο ωραίο το αφήσαμε για το τέλος: Η Ελλάδα για δύο μήνες (5 Νοεμβρίου του 2020 με 5 Δεκεμβρίου του 2021) έχει εγκρίνει τις πτήσεις τουρκικών UAV τα οποία απογειώνονται από το αεροδρόμιο DALAMAN (έναντι Ρόδου), τα οποία μεταδίδουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments