Ελλάδα

Αρκουμανέας για διασπορά στη Δυτική Αττική: «Υπάρχει έξαρση στην περιοχή»

Αρκουμανέας για διασπορά στη Δυτική Αττική: «Υπάρχει έξαρση στην περιοχή»
Αρκουμανέας για διασπορά στη Δυτική Αττική: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική.

Στα στοιχεία των τελευταίων ημερών, τα οποία δείχνουν βραδεία αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού, στάθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανές, τονίζοντας ωστόσο ότι η Δυτική Αττική αντιμετωπίζει πρόβλημα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι η αποκλιμάκωση θα συνεχιστεί λόγω του lockdown.

Επίσης, υπογράμμισε ότι μειώνεται και το ποσοστό θετικότητας, το οποίο θα ανακοινώνεται κάθε Τετάρτη και πλέον βρίσκεται λίγο κάτω από το 6%. Αναφερόμενος στη Δυτική Αττική, σημείωσε ότι “υπάρχει έξαρση για αυτό γίνονται περισσότερες δειγματοληψίες και έλεγχοι όταν βλέπουμε να υπάρχει έξαρση κάπου είναι από τη μη τήρηση των μέτρων”.

“Δεν υπάρχει κανέναν διπλό βιβλίο”

Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν διπλά βιβλία καταγραφής των κρουσμάτων, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ το αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας πως “δεν υπάρχει κανένα διπλό βιβλίο καταγραφής των κρουσμάτων και πως ο ΕΟΔΥ κάνει ακριβέστατη καταγραφή”. Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν καθυστερήσει ιδιωτικά εργαστήρια να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και στις περιπτώσεις αυτές ενημερώνεται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. “Πάντως αν καθυστερήσει ένα εργαστήριο να δηλώσει πέντε κρούσματα, αυτό δεν αλλάζει την επιδημιολογική εικόνα της χωράς” κατέληξε.

Τα αποτελέσματα των τεστ του ΕΟΔΥ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο:

Σημειώνεται, ότι χτες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Τι έδειξαν τα αποτελέσματα;

  • Συγκεκριμένα για την περιοχή της Ελευσίνας: πραγματοποιήθηκαν 680 rapid test και προέκυψαν 16 θετικά (2,35%). Αφορούν σε 6 άνδρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.
  • Για τον Δήμο Ασπροπύργου: πραγματοποιήθηκαν 267 rapid test και προέκυψαν 9 θετικά (3,37%). Αφορούν σε 6 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.

Τα τεστ θα συνεχιστούν τις υπόλοιπες ημέρες και σε άλλες περιοχές. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • 20/12/2020 Μάνδρα – Πλατεία Γκλιάτη 10:00 – 13:00
  • 21/12/2020 Βίλλια – Πλατεία Μεταμόρφωσης Σωτήρος 10:00 – 13:00
  • 22/12/2020 Ερυθρές – Πλατεία Ευαγγελιστρίας 10:00 – 13:00

Τι πρέπει να έχουν κατά νου οι δημότες:

  • Για τη μετακίνηση τους την ημέρα του θα πρέπει να στείλουν sms με τον κωδικό 1 στο 13033.
  • Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.
  • Θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας κτλ)
  • Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν μόνο σε όσους προσέλθουν στο χώρο με όχημα (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο).
  • Σε κάθε αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι τρία άτομα.
  • Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα θα γίνει μέσω sms στο κινητό τηλέφωνο που θα δηλώσει κάθε δημότης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments