Ελλάδα

Εξαφάνιση 22χρονης Πειραιάς: Συναγερμός στις Αρχές – Εκδόθηκε και Silver Alert

Εξαφάνιση 22χρονης Πειραιάς: Συναγερμός στις Αρχές – Εκδόθηκε και Silver Alert
Εξαφάνιση 22χρονης Πειραιάς: Από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου αγνοείται η Γεωργία Κοκκώνη.

Silver alert έχει εκδοθεί για την εξαφάνιση 22χρονης μητέρας από τα Μανιάτικα στον Πειραιά από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου. Το όνομά της είναι Γεωργία Κοκκώνη. Έχει ύψος 1.60, αδύνατη, με καστανά μάτια και ξανθά μακριά μαλλιά. Είχε μαζί της ταυτότητα και βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού ΕΛΤΑ.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε σκούρο πράσινο πουκάμισο, μαύρο κολάν και λευκά αθλητικά παπούτσια. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι το τατουάζ με σχέδιο λουλουδιού που έχει στον καρπό.

Δείτε τη φωτογραφία και τα στοιχεία της Γεωργίας Κοκκώνη

Το Silver Alert, είναι το Εθνικό συντονιστικό πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων.

Αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση για την υποστήριξη ηλικιωμένων με Alzheimer, Άνοια και συναφείς διαταραχές. Ενεργοποιεί άμεσα τα αντανακλαστικά των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων.

Η ιστορία και ο στόχος του Silver Alert

Καθημερινά δεκάδες ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας που οι περισσότεροι πάσχουν από τη νόσο Alzheimer, βγαίνουν από το σπίτι τους και εξαφανίζονται. Κάθε λεπτό που περνάει, μπορεί να κοστίσει την ίδια τους τη ζωή!

Μέχρι τον Μάρτιο του 2011, ο μόνος τρόπος για την αναζήτηση των ανθρώπων αυτών στη χώρα μας, εκτός βέβαια από τη σημαντική συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν οι προσπάθειες των συγγενών και φίλων που εκτός από εξουθενωτικές και ψυχοφθόρες, ήταν και πολύ δύσκολο να έχουν σύντομα θετικό αποτέλεσμα. Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής με το Silver Alert Hellas, καλύπτει πλέον αυτό το κενό.

Το Silver Alert Hellas είναι το πρώτο οργανωμένο σύστημα που λειτουργεί σε χώρα της Ευρώπης για την έγκαιρη και έγκυρη δημόσια κοινοποίηση και μετάδοση πληροφοριών, που αφορούν στην εξαφάνιση ηλικιωμένων. Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στο πρόγραμμα είναι όχι μόνο σημαντική, αλλά και υποδειγματική.

Είναι πολύ σημαντικό ότι πολλές κρατικές οντότητες, διυπουργικές συνεργασίες, Σύλλογοι, άλλοι Φορείς και τα Μέσα Επικοινωνίας, ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, ειδησεογραφικά portals, μετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα. Το Silver Alert Hellas εποπτεύεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία έχει προ εγκρίνει το αυστηρό πρωτόκολλο λειτουργίας του.

Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης έχει ελαχιστοποιηθεί και στις περισσότερες περιπτώσεις αποβαίνει σωτήριος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments