Διεθνή

ΗΠΑ εμβόλιο: Νοσοκόμα εντατικής η πρώτη που εμβολιάστηκε

ΗΠΑ εμβόλιο: Νοσοκόμα εντατικής η πρώτη που εμβολιάστηκε
ΗΠΑ εμβόλιο: Ο πρώτος εμβολιασμός από την εταιρία Pfizer είναι γεγονός στην Αμερική.

Σε ζωντανή μετάδοση παρουσία του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, έγινε ο πρώτος εμβολιασμός στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια νοσηλεύτρια της εντατικής, που εργάζεται στο νοσοκομείο Κουίνς. Τις προηγούμενες μέρες είχαν ξεκινήσει οι διανομές εμβολίων της Pfizer.

Την ίδια στιγμή ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πανηγυρίζει για τα «εγκαίνια» των εμβολιασμών σε μία μέρα που οι νεκροί από κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 300.000 και οι εισαγωγές και τα κρούσματα χτύπησαν και πάλι «κόκκινο».

Ο πρώτος εμβολιασμός στον κόσμο στην Βρετανία

Η 90χρονη γιαγιά Μάργκαρετ Κίναν είναι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των Pfizer/BioNTech στη Βρετανία, η οποία ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου τη διαδικασία του εμβολιασμού γράφοντας ιστορία. Όπως δήλωσε η κυρία Κίναν, ένιωσε πολύ «προνομιούχα» που έλαβε την πρώτη δόση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κόβεντρι.

«Νιώθω προνομιούχα που ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκα κατά της Covid-19, είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων για το οποίο θα μπορούσα να ευχηθώ, επειδή σημαίνει ότι μπορώ επιτέλους να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου την νέα χρονιά, αφότου παρέμεινα μόνη μου τον περισσότερο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Βρετανία, που έχει πληγεί πιο σκληρά στην Ευρώπη από την πανδημία με περισσότερους από 61.000 νεκρούς, είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο το οποίο ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech. Επίσης, η Ρωσία άρχισε να χορηγεί, λίγες μέρες πριν, το δικό της εμβόλιο, το Sputnik V.

ΠΟΥ: Τα μέτρα για την δημόσια υγεία πρέπει να είναι προτεραιότητα ως ανάχωμα στην πανδημία

«Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό εργαλείο, θα είναι πολύ βοηθητικά, αλλά η επίδραση του εμβολίου όσον αφορά τη δημιουργία ενός κάποιου είδους ανοσοποιητικού φραγμού βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά«, δήλωσε η Δρ Μάργκαρετ Χάρις απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη για το αν τα εμβόλια κατά της COVID-19 έρχονται την κατάλληλη ώρα ώστε να προληφθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη. «Αυτά που πρέπει να γίνουν για να προληφθεί μια αύξηση, μια ανοδική τάση, μια έξαρση ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, είναι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments