Ελλάδα

Σοφία Νικολάου: «Ντου» στο γραφείο της στο Κολωνάκι – Στους προσαχθέντες ο γιος του Νίκου Βούτση

Σοφία Νικολάου: «Ντου» στο γραφείο της στο Κολωνάκι – Στους προσαχθέντες ο γιος του Νίκου Βούτση
Σοφία Νικολάου: Παρέμβαση για τα δικαιώματα των κρατούμενων στις φυλακές έκανε ομάδα αντιεξουσιαστών στο γραφείο της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε «ντου» για τα δικαιώματα των κρατούμενων στο γραφείο της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Περίπου 10 άτομα που επέβαιναν σε πέντε μοτοσικλέτες πέταξαν τρικάκια έξω από το δικηγορικό γραφείο της Σοφίας Νικολάου στην οδό Αμερικής 18.

Ένας από τους σκοπούς που βρισκόταν στο σημείο κατάφερε και ακινητοποίησε μία από τις μηχανές και προσήχθησαν οι δύο επιβαίνοντες. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, οι δύο επιβαίνοντες της μοτοσικλέτας είχαν τις ταυτότητες τους και όπως διαπιστώθηκε ο ένας ήταν ο γιος του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ενώ ο δεύτερος είναι ένας Ιταλός.

Στα τρικάκια έγραφαν συνθήματα όπως «οι ζωές των κρατούμενων μετράνε».

Ποια είναι η Σοφία Νικολάου

Στη ιστοσελίδα της κ. Νικολάου αναφέρεται: «Η Σοφία Νικολάου είναι ιδρύτρια και ανώτερος συνεργάτης στην Δικηγορική Εταιρεία Σοφία Νικολάου και Συνεργάτες, εταιρεία η οποία ειδικεύεται στο Φορολογικό Δίκαιο και το Δίκαιο των Επιχειρήσεων.

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2004, η Σοφία Νικολάου καλείται συχνά σε τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές και αρθρογραφεί σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, αλλά και σε ηλεκτρονικά sites για σειρά ζητημάτων της πολιτικής, και όχι μόνο, επικαιρότητας.

Καταγόμενη από αγροτική οικογένεια η Σοφία Νικολάου γεννήθηκε το 1979 στην Εύβοια, όπου και μεγάλωσε μέχρι να ξεκινήσει τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε, ενώ συνέχισε τις σπουδές της το 2001, στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, Γαλλία.

Η Σοφία παίζει ένθερμα τέννις και μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Δαυλό».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της είπε: «Έχουμε χαλάσει ένα παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχε μέσα στις φυλακές. Οι φυλακές ήταν αφημένες στο έλεος του Θεού». Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής.

Ερωτηθείσα γιατί o Παύλος Πολάκης είπε στον Χρυσοχοίδη «να σας μαζέψει», η κ. Νικολάου απάντησε: «Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει τίποτα. Νομίζω τον πειράζει γενικότερα η στάση που και εγώ και το υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση έχει κρατήσει στο ζήτημα των φυλακών».

«Το προσωπικό δεν είχε τον έλεγχο στις περισσότερες φυλακές, τα παίγνια και τα πάρτι την νύχτα ήταν γνωστά. Ε αυτά τελείωσαν με πολύ μεγάλη προσπάθεια και κίνδυνο από εμένα και από άλλους που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό όπως είπε η ίδια «ενόχλησε», όπως «ενόχλησε και η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στο ζήτημα των φυλακών και το γεγονός ότι δεν προέβημεν σε αποσυμφόρηση των φυλακών ως μέτρο για τον κοροναϊό τότε το Μάρτη Απρίλη…».

«Τώρα στην παρούσα φάση (και για αυτό με χτυπούν) και θα χτυπηθώ ακόμα περισσότερο μέχρι την Τετάρτη που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το οποίο μέσα έχει διατάξεις οι οποίες είναι ένα πρώτο νομοσχέδιο, γιατί θα ακολουθήσει αναμόρφωση όλου του σωφρονιστικού κώδικα στις αρχές του 2021, ένα πρώτο νομοσχέδιο που βάζει σε τάξη ορισμένα πράγματα», διευκρίνισε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments